Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Game Spring Oulu keräsi pohjoisen pelialan yrittäjät yhteen

Oulun ammattikorkeakoulu

Game Spring Oulu keräsi pohjoisen pelialan yrittäjät yhteen

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2013 klo 10:13
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Pohjoisen Skandinavian pelialan ammattilaiset ja harrastajat kerääntyivät yhteen torstaina 21.3. Oulun seudun ammattikorkeakoulussa (Oamk) pidetyssä Game Spring Oulu -peliseminaarissa. Toista kertaa järjestetyssä seminaarissa kuultiin viimeisimpiä uutisia pelialalta kaupankäynnin, digitaalisen jakelun sekä kansainvälisen myynnin osalta.

Tilaisuuden puhujat edustivat pohjoisen Skandinavian peliteollisuutta, mutta painotus oli Suomessa ja Oulussa. Tilaisuuden avasi Oamkin rehtori Jouko Paaso ja puhujina olivat muun muassa Jussi Autio Oamkin pelikoulutus Oulu Game Labista, Samuli Syvähuoko Crazy Crusadesta sekä norjalainen Jørgen Tharaldsen Megapopista. Oulu Game Spring järjestettiin yhteistyössä Oamkin, Oulu Game Labin, Starttaamon, BusinessOulun sekä Oulun seudun aikuiskoulutuskeskuksen kanssa.

Ensiesittelyssä peikkoja ja viikinkejä

Vasta seitsemän kuukautta toiminnassa olleen Megapopin toimitusjohtaja Jørgen Tharaldsen piti Game Spring Oulussa maailmanlaajuisen ensiesittelyn firmansa esimmäisestä pelistä Trolls vs. Vikings. Peli on ollut kehitteillä kolme kuukautta ja se on tarkoitus julkaista joulukuussa 2013.

Trolls vs. Vikings on kasuaalipeli, eli peli, joka on nopea ja helppotajuinen ja jonka pelaamiseen on matala kynnys. Siinä pelataan rauhanomaisilla peikoilla väkivaltaisia viikinkejä vastaan. Peli pohjautuu norjalaisiin mytologioihin ja pyörii persoonallisten hahmojen ympärillä.

Peli on tornipuolustuspeli, jossa pelaaja joutuu kukistamaan tietyin aikavälein hyökkäävän vihollisaallon. Muista tornipuolustuspeleistä sen erottavat vahva tarina sekä sosiaalinen ulottuvuus. Megapopin tavoitteena on, että Android-, iOs- ja pc-käyttäjät voivat kaikki pelata peliä yhdessä samassa peliympäristössä.

 

Lisätietoja

Kari-Pekka Heikkinen, tuntiopettaja, Oulu Game Lab, 040 652 8144, kari-pekka.heikkinen@oamk.fi

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs