Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ericssonin tutkimus: Sosiaalisesta televisionkatselusta muodostumassa ilmiö

Ericsson

Ericssonin tutkimus: Sosiaalisesta televisionkatselusta muodostumassa ilmiö

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 13:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin vuosittaisen TV And Video -kuluttajatrenditutkimuksen uusimman raportin mukaan televisio ja sosiaalinen media kuuluvat yhä tiiviimmin yhteen. Tutkimukseen vastanneista 62 prosenttia kertoi käyttävänsä viikoittain sosiaalisen median palveluita televisionkatselun ohessa. Viime vuonna vastaava luku oli 44 prosenttia eli kasvua on 18 prosenttiyksikköä.

 “Ajattelemme helposti, että sosiaalisen median käyttö liittyisi tilanteisiin, joissa TV-ohjelma ei ole tarpeeksi kiinnostava, ja huomio herpaantuu muualle. Kuitenkin 40 prosenttia niistä, jotka käyttävät sosiaalista mediaa TV:tä katsoessaan, kertoi keskustelevansa siellä nimenomaan katsomastaan ohjelmasta. Suomessa tämä ilmiö näkyi selvästi esimerkiksi viime talven presidentinvaalien aikaan. Myös muutamat ajankohtaisohjelmien keskustelut ovat saaneet aikaan runsaasti keskustelua muun muassa Twitterissä”, toteaa televisio- ja medialiiketoiminnan johtaja Joachim Bergman Suomen Ericssonilta.

Sosiaalisen median ja television yhtäaikainen käyttäminen on hitusen yleisempää naisilla kuin miehillä. Naisista 69 prosenttia ja miehistä 62 prosenttia kertoi yhdistävänsä television katsomisen ja sosiaalisen median käyttämisen.

“Kenties naisille on luontaisempaa puuhata samanaikaisesti useampien asioiden parissa. Toisaalta tutkimuksen mukaan miehille oli yleisempää keskustella sosiaalisessa mediassa nimenomaan katsottavana olevasta ohjelmasta. Tämä voi liittyä siihen, että suorien urheilulähetysten kommentoimisesta voi saada samantyyppisen yhteisöllisen kokemuksen kuin olisi kavereiden kanssa ottelussa paikan päällä”, sanoo Bergman.

Sosiaalisen televisionkatselun on teknisesti tehnyt mahdolliseksi erilaisten mobiililaitteiden kuten älypuhelinten ja tablet-laitteiden yleistyminen.

Sosiaaliseen televisionkatseluun kannustavat seuraavat tekijät:

  • yksin katsomisesta halutaan yhteinen kokemus
  • omien kokemusten ja mielipiteiden peilaaminen toisten kokemuksiin
  • uteliaisuus liittyen muiden mielipiteisiin
  • lisäinformaation hakeminen
  • halu vaikuttaa ja olla vuorovaikutuksessa
  • muiden arvostuksesta saatava mielihyvä
  • halu analysoida ja keskustella näkemästään.

Ericsson ConsumerLab toteutti tutkimuksen Brasiliassa, Chilessä, Espanjassa, Etelä-Koreassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Kiinassa, Meksikossa, Ruotsissa, Saksassa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa. Tutkimukseen haastateltiin noin 12 000 ihmistä.

Ericssonin TV And Video Consumer Insight 2012 -raportti on ladattavissa osoitteesta: http://www.ericsson.com/res/docs/2012/consumerlab/tv_video_consumerlab_report.pdf

 

Lisätietoja:

Joachim Bergman
Televisio- ja medialiiketoiminnan johtaja, Pohjois-Eurooppa ja Keski-Aasia
Ericsson
Puh. 09 299 2074 / 044 299 2074
joachim.bergman@ericsson.com


Liitetiedostot

Ericsson

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs