Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Elokuvat kertovat, Matti Kassila -kirja on läpileikkaus ohjaajalegendan tuotannosta

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Elokuvat kertovat, Matti Kassila -kirja on läpileikkaus ohjaajalegendan tuotannosta

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2013 klo 10:21
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Komisario Palmut, Radio tekee murron, Sininen viikko, Hilmanpäivät, Elokuu, Lasisydän ja kymmenet muut Matti Kassilan (s. 1924) ohjaukset ovat suomalaisten rakastamia elokuvia. Näitä ikikestäviä klassikoita esitetään ja katsotaan jatkuvasti, ja ne puhuttelevat yhä uusia sukupolvia.

Tänään julkistettavassa kirjassa Elokuvat kertovat, Matti Kassila tutkitaan ja tulkitaan ohjaajalegendan elokuvia lukuisista eri näkökulmista ja asetetaan niitä kansainvälisiin yhteyksiin. Monipuolinen läpileikkaus Kassilan tuotannosta arvio uudelleen hänen asemaansa suomalaisen modernin elokuvan murroksessa 1950-luvulta alkaen. Kirja on kunnianosoitus professori Matti Kassilalle, hänen yli kuusi vuosikymmentä jatkuneelle uralleen ja suomalaiselle elokuvalle.

Kirjoittajina on 19 suomalaisen elokuvan tutkijaa, tuntijaa ja tekijää, myös Matti Kassila itse. Teoksessa on runsaasti aikaisemmin julkaisemattomia kuvia nostalgisia elokuvajulisteita. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) julkaisevat kirjan yhteistyössä.

”Usko näkemykseesi, sillä vain se on totta.” (Matti Kassila 2012)

Elokuvat kertovat, Matti Kassila

Toimittaneet Kalevi Koukkunen, Kimmo Laine ja Juha Seitajärvi

Kirjokansi 19 | Kansallisen audiovisuaalisen arkiston julkaisuja (KAVA)

sidottu 424 sivua | 77.492; 77.41 | 49 €

ISBN 978-952-222-436-1

Linkki kansikuvaan


Arvostelukappaleet ja lisätiedot

SKS:n kustantamon tiedottaja Minttu Nikkilä, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs