Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori yhdistää 50-vuotistaiteilijajuhlansa Lappeenrannan Balettigaalaan

Lappeenrannan kaupunki

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori yhdistää 50-vuotistaiteilijajuhlansa Lappeenrannan Balettigaalaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tanssitaiteilija, balettimestari ja Lappeenrannan Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa lauantaina 27.8. Lappeenrannan Balettigaalan iltanäytöksen yhteydessä.  


Koko tämänvuotinen Balettigaalan ohjelmisto juhlistaa taiteellisen johtajan pitkää ja ansiokasta uraa. Ohjelmisto heijastaa myös Juhani Teräsvuoren laajoja kansainvälisiä suhteita ja syvällistä tanssin tuntemusta klassisesta baletista moderneihin tulkintoihin.   

Taiteilijajuhlaan ja samalla Balettigaalaan saapuu muun muassa useita baletinjohtajia onnittelemaan Juhani Teräsvuorta hienosta, kansainvälisestä urasta kotimaassa ja maailmalla. Bostonin baletin johtaja Mikko Nissinen ja huippukoreografi Jorma Elo ovat jo kertoneet osallistumisestaan. Molemmat ovat Juhani Teräsvuoren entisiä oppilaita, kuten myös Balettigaalan juontaja, Lappeenrannan teatterinjohtaja Timo Sokura

Balettigaalan lauantain iltanäytöksen jälkeen järjestetään juhlaristeily Saimaalla. Illalliskortit tulevat myyntiin kesän aikana. 

Entiseen tapaan Balettigaalassa on kolme ohjelmistoltaan samansisältöistä näytöstä: perjantaina 26.8. klo 19 sekä lauantaina 27.8. klo 14 ja klo 19. 

Balettigaalan vierailunäytös Tampereella

Lappeenrannan Balettigaala on ollut vetovoimainen tapahtuma Etelä-Karjalassa ja Kaakkois-Suomessa jo vuosien ajan. Myös tanssinystävät muualta Suomesta ovat saapuneet nauttimaan hengästyttävän hienoista esityksistä. 

Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori kertoo, että tänä vuonna Lappeenrannan Balettigaala järjestää ensimmäistä kertaa vierailunäytöksen. Koko gaalan taiteilijajoukko ja tuotantotiimi siirtyvät Lappeenrannan esitysten jälkeen Tampereelle, missä Balettigaalan historian ensimmäinen vierailunäytös järjestetään maanantaina 29.8.2016 Tampere-talossa. 

– Tampere-talo on aina hienosti nostanut tanssin ja baletin esiin tuotannoissaan ja siksi onkin itseoikeutettua, että ensimmäisen vierailunäytöksemme näyttämö on juuri Tampereella, Teräsvuori täsmentää. 

Balettigaalan ohjelmisto koreografian ja musiikin juhlaa 

Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on vahvistunut. Päävieraaksi saapuu Dortmundin baletti Saksasta. Heidän esittämänään nähdään sekä neoklassisen baletin mestarin William Forsythen teos The Vertiginous Thrill of Exactitude että nykybaletin kuuman nimen Alexander Ekmanin hittiteos Cacti.  

William Forsythen huikeaa koreografiaa nähdään myös duetossa teoksesta Herman Sherman, esittäjinä Portugalin kansallisbaletin hurmaavat Filipa de Castro ja Carlos Pinillos

Maineikkaan Bostonin baletin tähti Misa Kuranaga saapuu Lappeenrantaan partnerinaan lukuisissa balettikilpailuissa palkittu Bostonin baletin Junxiong Zhao. He esittävät Mikko Nissisen Pähkinänsärkijä-baletin Grand pas de Deux -numeron. Myös Jorma Elon teoksista näemme koosteen Jorma Elo Experiences ihanan bostonilaisparin esittämänä. 

Ruotsin kuninkaallisesta baletista saapuu uusin tähti, Moskovan ja Varnan balettikilpailujen voittaja Dmitry Zagrebin partnerinsa Emily Slawski kanssa klassisella repertuaarilla. 

Lisää kotimaista väriä balettigaalaan tuo ihastuttava Emilia Vuorio, joka tällä hetkellä tanssii Brnon kansallisbaletissa. Hän esittää partnerinsa Arthur Abramin kanssa dueton baletinjohtaja Mario Radacovskyn koskettavasta teoksesta Black and White. 

Iiro Rantala nähdään ja kuullaan maailman ensi-iltateoksessa Prahan kansallisbaletin tanssijoiden kanssa. Musiikki on Iiro Rantalan käsialaa ja koreografian on luonut baletinjohtaja Petr Zuska

– Luvassa on taatusti musiikin ja tanssin huikea symbioosi, Juhani Teräsvuori lupaa. 

Lisätietoja: 

NordicDance Makers Oy:

Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com


Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com
 

Lappeenrannan kaupunki:

Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

 

Lappeenrannan Balettigaalan lipunmyynti

Balettigaalaan varatut liput tulee lunastaa kaksi viikkoa varauksesta.

 

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI 

Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
53100 Lappeenranta
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi

Winkki on avoinna ma–ke, pe klo 8–16 ja to 8–17. Kesällä 6.6.–14.8. ma–pe klo 8–15.

 

LIPPUPISTE 

Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti. R-kioskeilla osto tapahtumanumerolla ja lunastus varausnumerolla. 

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa:

Anttila Lappeenranta

Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti, Kauppakeskus IsoKristiina 1. krs, Brahenkatu 5.

K-Citymarket Lappeenranta

Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti, Toikansuontie 4.

 

Verkkokauppa

www.lippu.fi 

Lipun osto internetin kautta on nopea ja vaivaton tapa ostaa liput haluamaansa esitykseen. Kokeile Lippupisteen kätevää printtilippua! Tulosta netistä ostamasi liput helposti omalla koneellasi. 

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu

puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22


Kaupunginteatterin oma lipunmyynti avautuu tunti ennen esitystä.

 

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs