Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Avajaiset vetivät Minna-katsomon lähes täyteen - Kuopion kaupunginteatteriin on tulossa miesaiheinen syksy

Kuopio-Tahko Markkinointi

Avajaiset vetivät Minna-katsomon lähes täyteen - Kuopion kaupunginteatteriin on tulossa miesaiheinen syksy

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 16:05
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunginteatteri potkaisi tänään käyntiin toisen evakon jälkeisen kautensa suuravajaisilla, joka veti Minna-katsomon lähes viimeistä penkkiä myöten täyteen. Tilaisuus kiinnosti teatterin yhteistyökumppaneiden lisäksi myös kuopiolaisia katsojia, ilmaisjaossa olleet liput loppuivat ennätysajassa.
Teatterinjohtaja Pekka Laasosen juontamassa tilaisuudessa nähtiin makupaloja tulevasta kaudesta ja keskusteltiin tekijöiden kanssa seuraavista ensi-illoista.
Teatterisyksy alkaa näyttävästi 5.9., kun menestyselokuvaan pohjaava Housut pois saa ensi-iltansa.
Milko Lehdon ohjaama musikaali tuo Minna-näyttämölle vauhdikasta menoa ja hulvatonta huumoria. Komediallinen elementti syntyy, kun työttömäksi jääneet tanssitaidottomat miehet pistävät kaiken likoon ja perustavat naisyleisölle suunnatun chippendaletyylisen tanssiryhmän. Komeasta miesenergiasta ja suuresta testosteronimäärästä huolimatta musikaali ei tavoittele vain naiskatsojia, se sopii erinomaisesti myös miehille. Tämä äijäenergiaa uhkuva tarina on selviytymiskertomus, joka antaa toivoa ja jättää varmasti hyvän mielen.
Musikaalin vastaparina nähdään kuopiolaistaustaisen Anna-Elina Lyytikäisen hykerryttävän hauska ja koskettava Sylityksin. Kirjailijan itsensä ohjaamana uutuusdraama tihkuu Lyytikäiselle tyypillistä mustaa huumoria. Esitys kertoo lapsen saamisesta, sen iloista ja suruista. Näytelmän kantaesitys on Maria-näyttämöllä 11.9. Teatterin uudet kiinnitykset, Anna Lipponen ja Mikko Rantaniva, debytoivat tässä ihon alle menevässä uudessa klassikossa.

Miesaiheet jatkuvat marraskuussa
Seuraavat ensi-illat ajoittuvat marraskuun alkuun. Teatterin oman ohjaajan, Olli-Matti Oinosen, dramatisoima ja ohjaama ja Juha Vuorisen kirjoihin perustuva Juoppohullun päiväkirja kantaesitetään Maria-näyttämöllä 4.11. Näytelmässä seurataan alkoholisti Juha Bergin viinanhuuruista elämää, joka on täynnä euforisia nousuja ja kestämättömiä laskuja. Ohjaaja luonnehtii näytelmää ankaraksi farssiksi, mutta myös tragediaksi ja rakkaustarinaksi. Esitys kysyy, mistä löytyy syy olemassaoloon, kun elämä tarjoaa tragikoomiset valttikortit.
Lauantaina 7.11. on puolestaan vuoden teatteritapauksen vuoro, kun Antti Heikkisen Savonia-palkittu Pihkatappi saa kantaesityksensä Minna-näyttämöllä Kuopion kaupunginteatterin entisen johtajan Kari Paukkusen dramatisoimana ja ohjaamana. Lämminhenkisen tarinan pääosassa, Jussi Timo Tapiona, nähdään kirjailija itse ja mummona vierailee eläkkeellä oleva, legendaarinen Auli Poutiainen. Näytelmä on nuoren miehen kehityskertomus ja tarina siitä, kuinka esi-isien synnit voidaan antaa anteeksi. Pihkatappi on myös kertomus muistojemme Suomesta ja maaseudun autioitumisesta.

Syksyn vieraina muun muassa Jussi Vatanen ja KOM-teatteri
Keväältä syksylle jatkavia esityksiä ovat Ihmemaa Oz ja Improklubi-Kuopio. Teatterin taikaa monipuolisesti hyödyntävä ihastuttavan värikäs Ihmemaa Oz palaa Minna-näyttämölle kesätauon jälkeen 16.9. Monia sukupolvia viihdyttävän satunäytelmän viimeinen esitys on 1.12.
Poskettoman hauskan ja koko perheelle sopivan Improklubi-Kuopion syksyn ensimmäinen esitys on 19.9., jolloin Virpi Rautsialan, Sami Kojosen ja Tapio Nykäsen vieraaksi saapuu muun muassa Napapiirin sankarit -elokuvasta ja Putous -televisio-ohjelmasta tuttu Jussi Vatanen. Klubin muita syksyvieraita ovat muun muassa Jussi Lampi, Mari Rantasila ja Satu Silvo.
KOM-teatterin perinteinen vierailu on 23. ja 24.9. Tällä kertaa näytelmänä on William Shakespearen, Lauri Siparin ja Liisa Urpelaisen Romeo vs. Julia, jonka pääosissa nähdään Erkki Saarela ja Marja-Leena Kouki.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Tiedottaja Maija Voutilainen 044 718 2404 tai maija.voutilainen@kuopio.fi

Mediapankin tunnukset www.kuopionkaupunginteatteri.fi
kolmas
soitto123

Liitetiedostot

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri, joka tunnetaan vahvasta musiikkiteatteriosaamisestaan. Vakituista henkilökuntaa on 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.
Teatteri esityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, ja maksimissaan 8 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä on 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs