Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Tekninen kauppa kaipaa luovuutta

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Tekninen kauppa kaipaa luovuutta

Julkaistu: 30.09.2010 klo 12:00
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Teknisiä aloja on yleensä pidetty insinööriominaisuuksien temmellyskenttänä, mutta nyt nämä hyvät taidot eivät enää riitä.

 

Harva menestyy tulevaisuudessa samoilla keinoilla kuin ennen. Uuden keksimisen pakon edessä vaatimus luovuudesta nousee pintaan sellaisillakin aloilla, joita on totuttu pitämään kaikkea muuta kuin luovuutta vaativina.

 

Tämä kävi ilmi tänään Kauppa 2011 -tapahtumassa järjestetyssä Teknisen Kaupan luovuusseminaarissa. Teknisiä aloja on yleensä pidetty insinööriominaisuuksien temmellyskenttänä, mutta nyt nämä hyvät taidot eivät enää riitä. 

 

– Kriisit muuttavat maailmaa ja luovat mahdollisuuksia. Talouskriisin jälkimainingeissa teknisellä kaupalla on valmistajien ja käyttäjien välillä toimiessaan hyvä asema synnyttää koko arvoketjua hyödyttäviä luovia ratkaisuja, seminaarin järjestäneen Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen puheenjohtaja, Onninen Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomo Väänänen sanoi avauspuheessaan.

 

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungnerilta kuultiin seminaarissa kokemuksia luovan työyhteisön johtamisesta muutoksessa. Jungnerilla on kokemusta muun muassa YLEn johtamisesta. 

 

– Harva on luova yksin. Luovan työyhteisön vahvuus onkin sanassa "yhteisö". Luovuus ei myöskään katso resursseja eikä niiden niukkuutta vaan versoo parhaiten kuohuvassa mullassa. Tosin paikalleen jämähtäminenkin voi pakottaa luovuuteen - jalat voi saada irti sementistä monin eri keinoin. Luovan työyhteisön johtajan täytyykin olla valmis muuttamaan mielipiteitään. Se ei ole takin kääntämistä vaan viisautta, Jungner kertoi.

 

Kemppi Oy:llä on kokemusta siitä, miten laitevalmistaja käy läpi luovan muutoksen palvelujen ja ratkaisujen toimittajaksi.

 

– Palveluliiketoiminnan kasvupotentiaali alkaa olla myös laitevalmistajateollisuudessa tunnustettu tosiasia, mutta vielä on paljon tilaa todellisille uusille palveluinnovaatioille perinteisten huolto-, korjaus- ja kunnossapitotoimintojen ulkopuolella. Tämä edellyttää myös uusia liiketoimintamalleja ja uudenlaista johtamista, Kemppi Oy:n toimitusjohtaja Anssi Rantasalo sanoi esityksessään.

 

Ennen Postina tunnettu Itella on jo käynyt läpi valtavan muutoksen kirjeiden jakelijasta kansainväliseksi logistiikkatoimijaksi.

 

–  Perinteisetkin toimialat – ja ehkä juuri ne – kohtaavat aika-ajoin muutoksia, jotka murtavat liiketoimintamallin logiikan syvällisesti. Tällöin edessä on joko hidas kuihtuminen tai päättäväinen muutos. Itella on hyvissä ajoin valmistautunut sekä teknologian että markkinan muutoksiin. Nyt näemme enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia, Itellan konsernijohtaja Jukka Alho sanoi seminaarissa.

 

– Vaikean viime vuoden jälkeen teknisen kaupan yritysten odotukset muuttuivat keväällä kuukausi kuukaudelta postiivisemmiksi. Toisella vuosineljänneksellä ne realisoituivat voimakkaaksi myynnin kehitykseksi, joka on jatkunut myös kolmannella neljänneksellä. Vaikka lyhyen aikavälin näkymät ovatkin sangen myönteiset, toimialojen välillä on suuria eroja ja jäsentemme keskuudessa tiettyä varauksellisuutta kasvun kestävyydestä ja kulmakertoimesta, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

 

Luovuusseminaari keräsi salin täyteen yleisöä. Koko Kauppa 2011 -tapahtumaan osallistui viitisensataa kaupan alan päättäjää ja sidosryhmien edustajaa.

 

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja

Markku Uitto

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

markku.uitto(at)tekninen.fi

puh. 0400 407 870

 

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys edustaa noin neljääsataa alan yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli seitsemän miljardia euroa. Ne työllistävät yhteensä 20 000 henkeä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs