Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Talousmetsien luonnonhoito tuo yrittäjille lisätuloa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Talousmetsien luonnonhoito tuo yrittäjille lisätuloa

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2012 klo 13:21
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen metsissä tartutaan nyt tosissaan toimeen talousmetsien luonnonhoidossa. Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSOn yhteistoimintaverkostohanke ”Kun toimeen tartutaan” kerää yhteen luonnonhoidosta kiinnostuneet tahot ja tarjoaa paikallisille yrittäjille uusia työmahdollisuuksia. Näin monimuotoisuuden edistäminen tuo alueelle myös taloudellista hyvinvointia.

”Kun toimeen tartutaan” on METSO-ohjelman yhteistoimintaverkostohanke, jonka tavoitteena on edistää METSO-luonnonhoitoa Hämeessä rahoittajan, tilaajien eli maanomistajien ja tekijöiden yhteistyöllä. Yrittäjien osaamista lisätään kouluttamalla ja kannustamalla sekä tiedottamalla. Hankkeeseen voi osallistua metsänomistajia, koneurakoitsijoita, metsäpalveluyrittäjiä, osuuskuntia ja talkooporukoita.

- Tavoitteena on turvata ammattitaitoisten luonnonhoitotöiden osaamisen jatkuvuus, toteaa verkoston koordinaattori Henrik Lindberg Hämeen ammattikorkeakoulusta. Hanke alkoi keväällä ja se jatkuu vuoden 2013 loppuun. Päätavoite on saada metsäluonnonhoidosta kiinnostuneet toimimaan yhdessä, rohkaista maanomistajia luonnonhoitotöihin, tarjota luonnonhoidon työmahdollisuuksia paikallisille yrittäjille sekä lisätä luonnonhoidon ammattitaitoa. Hankkeessa keskeisintä ovat hoitokohteet, joilla yhteistoimintaverkoston jäsenet tutustuvat tärkeimpien luonnonhoitotyölajien suunnitteluun ja toteutukseen maastossa.

Talousmetsien luonnonhoito on tärkeää

Talousmetsien luonnonhoito on Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSOssa vapaaehtoisen suojelun ohella keskeisessä roolissa. Luonnonhoidon toimenpiteillä pyritään lisäämään talousmetsien monimuotoisuutta. Koska valtaosa Suomen metsistä on talousmetsiä, luonnonhoidolla on merkittävä vaikutus metsiemme monimuotoisuuteen. METSO-ohjelman mukaista luonnonhoitoa ja kohteilla tehtäviä toimenpiteitä tuetaan kestävän metsätalouden rahoituksen varoilla.

Maanomistajalle ei tästä syystä aiheudu lisäkustannuksia luonnonhoidosta. METSO-ohjelman luonnonhoitotyöt tarjoavat työmahdollisuuksia paikallisille yrittäjille ja siten lisäävät maaseudun työmahdollisuuksia.

Kuvateksti: Metsäneuvoja Olli Lukanniemi (vas.) Suomen metsäkeskuksesta ja Parolanharjun lehdon hoitotyöt toteuttanut Kanta-Hämeen mhy:n metsuri Jukka Salovaara tarkastelivat lopputulosta Parolanharjun lehdossa keskiviikkona. Kuva: Miika Kurppa / Metsäkeskus Tapio

Lisätietoja:

Henrik Lindberg, HAMK/Evo, p. 03 646 5390 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Lauri Saaristo, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, p. 020 772 9076 tai sp. etunimi.sukunimi@tapio.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs