Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Savossa viedään bioenergia-alaa yhdessä maailmalle

Miktech Oy

Savossa viedään bioenergia-alaa yhdessä maailmalle

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2013 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Kasvava bioenergia-ala tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittäviä vientimahdollisuuksia. Mikkelin, Varkauden ja Savonlinnan seuduilla bioenergia-alaa lähdetään nyt kansainvälistämään yhdessä. Kasvua haetaan mm. kehittämällä pk-yritysten vientivalmiuksia, verkottamalla yrityksiä sekä perustamalla vientirenkaita. Viennin vauhdittamiseen tähtäävä Cleantech Finland Bioenergy (CFB) -projekti polkaistiin käyntiin Juvalla 29.8.2013.

Mikkelin, Varkauden ja Savonlinnan seudulla on runsaasti bioenergia-alan liiketoimintaa ja myös pk-yrityksiä, joiden tuotteilla on hyvät edellytykset menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Alueella on jo pitkään panostettu sekä bioenergia-alan tutkimukseen että metsäenergian käyttöön ja tehokkaaseen hyödyntämiseen. CFB-projektissa on mukana yhteensä 11 alan yritystä.

– Edustettuna on koko metsäenergiaketju puun hankinnasta ja logistiikasta biomassan käsittelyyn, jalostukseen, energiantuotantoon ja kattilateknologiaan. Vaikka ketju onkin jo kattava, saattaisi yhdelle sopivalle yritykselle vielä olla mahdollisuus päästä mukaan, kertoo projektin kehityspäällikkö Tiina Kaksonen Miktech Oy:stä.

Bioenergia-alan vientimarkkinoilta haetaan kasvua kartoittamalla ensin markkinatarpeita valituilla kohdealueilla sekä luomalla toimintamalli markkinatrendien ja investointikohteiden tunnistamiseen. Samaan aikaan kehitetään pk-yritysten valmiuksia kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin.

– Tarkoitus on luoda yrityksille pysyviä myyntikanavia kohdemarkkinoilla, ja kasvattaa siten yritysten vientiä ja liikevaihtoa sekä luoda alalle työpaikkoja. Projektin yrityksillä on yritysryhmänä mahdollisuus päästä käsiksi myös suurempiin hankekokonaisuuksiin, Kaksonen toteaa.

Projektin kick off -tapahtumassa kuultiin Osmo Kaulamo Engineering Oy:n perustajaa Osmo Kaulamoa, jolla on pitkä kokemus energiakattiloiden viennistä. – Vientimenestys edellyttää hyvää tuotetta ja sen onnistunutta markkinointia. Agentti kohdemaassa voi avata markkinoita, ja kun ostajaehdokas saadaan vierailulle Suomeen, ollaan jo voiton puolella, Kaulamo toteaa. – Markkinoiden avaamista helpottaa, että pohjatyö on Suomessa hyvin tehty: bioenergia-alan suuret suomalaiset yritykset tunnetaan myös kansainvälisesti.

Puun murskaamiseen keskittyvä Kärkimurskaus Oy lähti CFB-projektiin kartoittaakseen kansainvälisiä markkinoita yhtenä mahdollisuutena. – Projekti tarjoaa tukea kansainvälisten markkinoiden tunnusteluun, ja madaltaa siten kynnystä selvittää mahdollisuuksia. Projektin avulla voi myös jakaa selvitystyön kustannuksia, eivätkä ne kohdistu kokonaan yritykselle. Tämä on tärkeää erityisesti pienyrityksille, joiden omat resurssit ovat rajalliset kansainvälistymiseen, toteaa Kärkimurskaus Oy:n liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Mika Kärki.

Cleantech Finland Bioenergy -projektissa ovat mukana Andritz Oy / Bioenergy Systems, Andritz Oy / Services, Caverion Industria Oy, Oy Clean Flame Ltd., Etteplan Design Center Oy, Fibrocom Oy, Inray Oy Ltd., Kärkimurskaus Oy, MHG Systems Oy, Nordic Power Service Oy, Saimatec Engineering Oy.

Lisätiedot:

Tiina Kaksonen, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 050 570 4683, tiina.kaksonen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Cleantech Finland Bioenergy -kehitysprojekti on Mikkelin seudun (Miktech Oy), Varkauden seudun (Navitas Kehitys Oy) ja Savonlinnan seudun (Savonlinnan seudun kuntayhtymä/Yrityspalvelut) yhdessä toteuttama projekti, jonka tavoitteena on kehittää yritysten vientivalmiuksia ja edistää vientimyyntiä valituille markkina-alueille. Projektia rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs