Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Puurakenteisen lentokoneen malli liitää Pilkkeessä

Metsähallitus

Puurakenteisen lentokoneen malli liitää Pilkkeessä

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 13:18
Julkaisija: Metsähallitus

Tiedekeskus Pilkkeeseen on saapunut pienoismalli ATOL-amfibiolentokoneesta, joka hyödyntää kevyttä ja vahvaa puukomposiittirakennetta. Kaksipaikkaisia, vedestä ja maalta operoitavia pienlentokoneita suunnittelee ja valmistaa rovaniemeläinen Atol Avion Oy.

–ATOL-lentokone on upea esimerkki pitkälle jalostetusta puutuotteesta. Tiedekeskus Pilke kertoo metsien kestävästä käytöstä eli biotaloudesta, ja puurakenteisen lentokoneen pienoismalli on hieno lisä näyttelyymme. Tässäkin tuotteessa puu on parempi ratkaisu kuin muut materiaalit, tiedekeskusoperaattori Darja Heikkilä sanoo.

Lähes 65 % ATOL-lentokoneen rakenteesta on puuta. Valmistuksessa käytetään suomalaista mäntyä ja koivuvaneria. Pienlentokoneissa painolla on suuri merkitys. Puurakenne on kevyempi kuin lujitemuovi. –Puukomposiitti on oman kehitystyömme tulos, Atol Avionin toimitusjohtaja Markku Koivurova kertoo. -ATOL-koneen kehittäminen alkoi jo vuonna 1984. Puukomposiittirakenne on vahvuutemme, maailmasta löytyy vain yksi vastaavanlaista tuotetta sarjavalmistava yritys. Koneen moottoriksi valitsimme sähköisen ruiskuversion, mikä mahdollistaa bioetanolia sisältävien polttoaineiden käyttämisen.  

ATOL 650LSA-pienoismalli on nähtävillä Tiedekeskus Pilkkeen ilmatilassa Rovaniemellä. Pienoismallin rakensi Lauri Maalismaa ja Pilkkeeseen sen ripusti Treeform Oy.

Lisätietoja:

Darja Heikkilä, tiedekeskusoperaattori, Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, darja.heikkila@metsa.fi, p. 040 196 3815

Markku Koivurova, toimitusjohtaja, Atol Avion Oy, markku.koivurova@atol.fi, p. 0400 180 056

 

Liitteenä kuvat: ATOL-pienoismalli liitää Pilkkeessä. Kuvaaja: Pekka Koski.

Liitetiedostot

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6, Rovaniemi

www.tiedekeskuspilke.fi

www.metsa.fi

Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. Tiedekeskus Pilke on osa Metsähallitusta.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs