Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Pilke Cafe360° - Tutkijat biotalouden mahdollistajina

Metsähallitus

Pilke Cafe360° - Tutkijat biotalouden mahdollistajina

Kutsu.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 11:26
Julkaisija: Metsähallitus

Tervetuloa Pilke Cafe360o –luentotilaisuuteen keskiviikkona 23.3. Tiedekeskus Tietomaahan. Tutkijan roolista biotalouden mahdollistajana kertoo Oulun yliopiston kehitysbiologian professori Seppo Vainio. Vainio tutkii miten solut solut ohjaavat kudosten kasvua lähettäen toisilleen kasvua sääteleviä viestejä. Solujen välistä kommunikaatio signaaleja voidaan tuottaa bioteknologisesti tutkimusta ja uusien lääkkeiden kehitystä varten. Modernit biotekniset tuotantoteknologiat ovat avanneet merkittäviä uusia mahdollisuuksia kehittää biotaloutta ja siihen liittyvää teollisuutta Suomessa.

Seppo Vainio on työskennellyt pitkään USA:ssa. Suomeen kotiutumisensa jälkeen hän on toiminut Oulun yliopistossa kehitysbiologian professorina. Vainio johtaa myös Biocenter Oulun tohtoriohjelmaa. Entinen punk-bändin rumpalina mainetta niitänyt Vainio on jatkanut musiikillista uraansa mm. oululaisessa Haavat- ja Shelfish Gravey Yard kokoonpanoissa. Vainion esityksen lisäksi monia klassikkoja säveltänyt muusikko Timo Kiiskinen esittää laulujaan.

Aika: keskiviikkona 23.3.2016 klo 18.00-19.30
Paikka: Tiedekeskus Tietomaan auditorio / Nahkatehtaankatu 6, Oulu

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.

Tilaisuus on osa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen vetämää Pilke360°-hanketta, jossa innostetaan ihmisiä tutustumaan metsien kestävään käyttöön ja biotalouden mahdollisuuksiin. Pilke Cafe360° -luentotilaisuudet kiertävät läpi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016-2017. Luentotilaisuuksissa tutustutaan ajankohtaiseen biotalouden teemaan alan asiantuntijan johdolla.


Lisätietoja:

Laura Kuusisto, projektipäällikkö, Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, laura.kuusisto@metsa.fi, p. 040 180 2739

Liitetiedostot

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6, Rovaniemi
www.tiedekeskuspilke.fi
www.metsa.fi

Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. Tiedekeskus Pilke on osa Metsähallitusta.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs