Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » METSÄHALLITUKSEN TULOUTUSVAATIMUS PAKOTTAA MYYMÄÄN METSIÄ

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

METSÄHALLITUKSEN TULOUTUSVAATIMUS PAKOTTAA MYYMÄÄN METSIÄ

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 16:13
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

                                                        

Metsähallitus tuloutus valtion kassaan on noussut viime vuosina kiihtyvään tahtiin. Tahti on yltynyt niin kovaksi, että Metsähallituksen tulos ei enää riitä vaatimuksen täyttämiseksi vaan joudutaan myymään yhä suurempia metsäalueita, eli tuottavaa pääomaa. 

 

- Tuloutusvaatimusta pitää kohtuullistaa, 135 miljoonaa euroa on liikaa tässä markkinatilanteessa.  Maita myymällä pitemmällä ajanjaksolla tulee narun pää vetävän käteen, vaikka Metsähallitus onkin suuri maanomistaja. Tällä syödään kyllä tulevaisuuden tuottomahdollisuuksia. Samalla valtion monikäyttömetsiä, suomalaisten yhteistä omaisuutta siirtyy yksityiseen omistukseen eduskunnan päätöksellä, kertoo METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.

 

Metsäalan tulevaisuus näyttää valoisalta. Metsäteollisuus investoi jälleen Suomeen. Kotimaisen energian osuutta tulisi lisätä, pitää huoltovarmuutta yllä ja korjata samalla kauppatasetta.

- Valtiovallan tulisi ottaa omat askeleensa, jotta tulevaisuuden puuhuolto on turvattu ja teollisuus voi luottavaisesti toteuttaa investointeja Suomeen. Metsät ovat voimavara, kestävästi ja hyvin hoidettuna ja niihin investoiden voidaan asettaa metsien kasvutavoite huomattavasti korkeammalla kuin nykyiseen 105 miljoonaa m3/vuosi. 

- Tavoite pitää olla siellä noin 130 miljoonassa kuutiometrissä kasvua, toteaa Meton järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.

  

Lisätietoja: pääluottamusmies Timo Ari, puh.  0400 188 465

järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, 0400 620 769

 

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs