Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Mamkin metsäopetus vastaa parhaiten työelämän tarpeisiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin metsäopetus vastaa parhaiten työelämän tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2014 klo 15:15
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden opetus on Suomen parasta. Asia käy ilmi valtakunnallisen metsäalan koulutuksen kehittämistarpeiden selvityksestä, Mamkin metsätalousinsinöörit, jotka ovat valmistuneet Nikkarilasta vuosina 2000-2008, ovat tyytyväisimpiä suoritettuihin opintoihin työuran kannalta. Tämän lisäksi Mamkista valmistuneet ovat kokeneet opintojen vastanneen hyvin työelämän vaatimuksia.

Selvityksessä oli mukana 7 suomenkielistä metsätalousinsinöörien koulutusta antavaa ammattikorkeakoulua. Oppilaitoskohtaiset erot olivat melko suuria. Keskimäärin tyytyväisyysaste opintoihin työuran kannalta oli 68 %, Mamkissa 85 %. Työn ja opintojen vastaavuuteen oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä 70 %, Mamkin osalta 82 % vastaajista.

Selvityksen mukaan metsäosaamisen on oltava metsätalousinsinöörin työssä vahvaa ja työtehtävät vaativat laajaa käytännön osaamista. Juuri tähän on Mamkissa pystytty vastaamaan.

- Mamkin metsätalouden koulutuksessa kuunnellaan työelämää ja koulutusta kehitetään saadun palautteen mukaan. Myös maasto-osaamiseen panostaminen on ollut opetuksen kulmakiviä. Tätä pidetään yllä edelleen, koulutuksen siirryttyä Mikkeliin. Vahvan metsäosaamisen rinnalla Mamkissa tarjotaan oppia myös liiketoimintaosaamiseen, myyntiin ja markkinointiin, sillä näiden merkitys nousee työelämässä koko ajan, kertoo koulutusjohtaja Jukka Mäntylä.

Selvitys on syntynyt metsäalan koulutuksen esiselvityshankkeessa, jonka on rahoittanut Metsämiesten säätiö. Hanketta koordinoi Helsingin yliopiston Metsätieteiden laitos, ja mukana olivat myös TTS-tutkimus (Työtehoseura) ja Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitos.

Selvitys löytyy verkosta osoitteesta: http://metsakoulutus2013.files.wordpress.com/2014/01/metsaalan_koulutuksen_esiselvitys.pdf

 

Lisätietoja

koulutusjohtaja Jukka Mäntylä 0405345124

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs