Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Koulutusta varhaisesta välittämisestä maatalousyrittäjille Laukaassa

Mela

Koulutusta varhaisesta välittämisestä maatalousyrittäjille Laukaassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2012 klo 11:49
Julkaisija: Mela

Varhaisen välittämisen koulutuksen tarkoituksena on rohkaista auttajaa, lähimmäistä tai yhteistyökumppania ottamaan puheeksi havaitsemiaan merkkejä henkisestä kuormittumisesta tai muutoksista maatilan toiminnassa. Varhaisen välittämisen malli on tarkoitettu tukemaan maatalousyrittäjiä työssä selviytymisessä sekä auttamaan tilan toimintaa uhkaavissa ongelmissa. Vastaavia varhaisen välittämisen malleja on tuotettu työpaikoille yksityisellä ja julkisella puolella. Koulutuksessa paneudutaan käytännön esimerkkien avulla huolen puheeksi ottamiseen. Tietoa annetaan eri auttajatahoista ja tukemismahdollisuuksista sekä maatalousyrittäjien työterveyshuollosta.

Maatalousyrittämisen paineet ovat nykyisin kovat. Isot investoinnit ovat kasvattaneet riskejä ja erikoistuminen sekä erilaiset paperityöt ja tarkastukset ovat lisänneet työmäärää. Myös ihmissuhteisiin voi liittyä monenlaisia ongelmia. Koska maatalousyrittäjällä ei ole palkansaajien tavoin työyhteisöä tukenaan, hän voi helposti jäädä ongelmineen yksin.

Maatilalla käy läheisten ja ystävien lisäksi yhteistyökumppaneita, jotka voivat huomata yrittäjän hyvinvointiin vaikuttavia uhkatekijöitä. Silloin on tärkeää ottaa asia puheeksi ja sopia toimenpiteistä yhdessä yrittäjän kanssa. Jokaisen yrittäjän olisi hyvä myös pohtia etukäteen, miten toimitaan esimerkiksi sairaustapauksissa, kun ei itse pysty hakemaan apua.

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela järjestää varhaisen välittämisen koulutusta yhdessä MTK-Keski-Suomen ja Maaseudun tukihenkilöverkon kanssa. Koulutus on tarkoitettu maatalousyrittäjille ja yhteistyökumppaneille.

Koulutus pidetään tiistaina 23.10. kello 9.30 -15.00 Varjolan tilalla, Laukaassa, osoite Vilppulantie 51. Kouluttajina toimivat psykologi Pirkko Lahti ja asiantuntija Sirpa Havu. Lisäksi aluevastaava Ilpo Mäkinen kertoo, miten Maaseudun tukihenkilöverkko voi toimia viljelijän tukena.

Lisätiedot:

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela

Asiantuntija Sirpa Havu, puh. 0500 868 866 tai sirpa.havu@mela.fi

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä työeläkevakuuttamista. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta. Melan asiakkaina on 76 000 vakuutettua ja 143 000 eläkkeensaajaa. Mela maksaa eläkkeitä ja muita etuuksia yli miljardi euroa vuodessa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs