Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Kontio Glass House yhdistää lasin ja hirren

Kontiotuote Oy

Kontio Glass House yhdistää lasin ja hirren

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 14:00
Julkaisija: Kontiotuote Oy

Kontiolta moderni huvilamallisto

Yksinkertainen ja pelkistetty tyyli on kuulunut suomalaiseen huvila-arkkitehtuuriin jo 1930 luvulta lähtien, vaikka se ei olekaan tähän mennessä korostunut loma-asuntojen valmismallien tarjonnassa.

Suomen johtava hirsirakennusten valmistaja Kontiotuote tuo nyt markkinoille modernin Kontio Glass House -malliston, jonka tilankäytöltään tehokkaaksi suunnitelluissa huviloissa lasiseinät yhdistyvät kauniisti massiivihirteen.

Kontio Glass House on saanut vaikutteita vuonna 1949 valmistuneesta amerikkalaisesta esikuvastaan, Philip Johnsonin viikonloppukodikseen suunnittelemasta paviljongista, The Glass Housesta, jossa ympäröivä luonto muodostaa tärkeän osan sisätilojen tunnelmaa.

”Halusimme luoda selkeän ja tyylikkään malliston, jossa pieneenkin huvilaan saadaan suurten lasipintojen avulla ison tilan tuntua”, Kontio Glass Housen suunnitteluun vahvasti vaikuttanut myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen Kontiolta kertoo.

Malliston lähtökohtana on tarjota moderneja ratkaisuja asiakkaille, joiden toiveena on rakentaa tyylikkäitä, järkevän kokoisia ja samalla kohtuuhintaisia loma-asuntoja terveelliseksi tiedetystä hirrestä.

Runsaasti vaihtoehtoja ja muuntelumahdollisuuksia

Kontio Glass House -mallisto sisältää alkuvaiheessa 70-, 50- ja 25-neliöisiä lomahuviloita sekä 15-neliöisen aitan ja samankokoisen saunan, joiden pohjaratkaisut ovat myös muunneltavissa. Samantyylisistä rakennuksista on helppo sommitella pihapiiriin vähitellen kasvava kokonaisuus.

Kontion kehittämällä pilari-palkkirakenteella toteutettava Glass Housen pohjaratkaisu on selkeä ja toimiva ilman turhia väliseiniä. Keittiö sijoittuu osaksi avaraa oleskelutilaa. Suurimmassa 70-neliöisessä huvilassa on kaksi liukuovilla erotettua makuuhuonetta, joihin on saatu mahtumaan runsaasti säilytystilaa. Suihku- ja kodinhoitotila, jonne myös talotekniikka on keskitetty, sijaitsee kätevästi rakennuksen keskellä.

”Kontion Glass Housen joustava rakennejärjestelmä antaa tilaa myös asiakkaiden omille toiveille. Esimerkiksi kattomuodolla, ikkunoiden ja umpiseinien rytmityksellä, terassilla, pergolalla ja pohjaratkaisun muutoksilla voimme tarjota jokaisella asiakkaalle räätälöidyn Glass Housen”, Olavi Kujanen toteaa.

Huviloiden päätyseinät ovat umpinaisia ilman ikkunoita. Esteetön näköala avautuu rakennuksesta eteen ja taakse. Suurien lasipintojen suojaksi mallihuvilaan on asennettu valoa kauniisti siivilöivät mustat Tamar Skyline -rullakaihtimet, jotka soveltuvat tyyliltään talon arkkitehtuuriin.

Kirsi Valanti sisusti mallihuvilan luonnonmateriaaleilla

Kontion näyttelyalueelle Nurmijärvelle pystytetyn Kontio Glass Housen -mallihuvilan sisustuksesta on vastannut sisustussuunnittelija Kirsi Valanti. Hirren aidot puupinnat on jätetty tarkoituksella vaaleiksi korostamaan luonnonmukaisuutta. Kiintokalusteiden värinä on harmaalla taitettu ruskea.

Kirsi Valanti kertoo ihastuneensa Kontio Glass House -malliin välittömästi sen nähtyään. ”Huvila on suoranainen tilaihme, joka herättää mahdollisuuksillaan mielikuvituksen lentoon. Moderni rakennus isoine ikkunoineen soveltuu parhaiten tontille, jossa on kaunis luonto ympärillä”, Valanti toteaa.

Kontio Glass Housen mallisisustuksessa on käytetty luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa sekä pehmeitä herkkiä värejä mustalla ja metallilla terästettynä, jotka Kirsi Valannin mukaan sopivat lasin ja hirren seuraksi.

Moderni malli herättänyt kiinnostusta vientimaissa

Viennistä vastaavan johtaja Eino Hekalin mielestä Kontio Glass House on hyvä esimerkki suomalaisen suunnittelun ja tuotanto-osaamisen yhdistämisestä. Mallisto on jo tässä vaiheessa herättänyt mielenkiintoa yhtiön tärkeimmissä vientimaissa.

”Suomalainen muotoilu ja korkealaatuiset puutuotteet tarjoavat Kontiolle erinomaisia mahdollisuuksia vahvistaa jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla”, Hekali toteaa.

Kontio mukana ensi kesän Vantaan asuntomessuilla

Kontio jatkaa modernia linjaa myös hirsiomakotitaloissa. Ensi vuonna Vantaalla järjestettävillä asuntomessuilla nähtävä mallitalo edustaa arkkitehtuuriltaan selkeää tyylisuuntaa.

 

Lisätietoja: Kontiotuote Oy, markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa, p. 040 823 8161 raimo.louhimaa@kontio.fi tai myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen, p. 0500 508 019. Kuvapyynnöt ja tuotetiedustelut, tiedottaja Pirjo Kuisma, pirjo.kuisma@figuuri.fi, p. 040 554 3587.

Liitetiedostot

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää noin 250 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2013 oli noin 57 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 19 prosenttia. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. www.kontio.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs