Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metsätalous » Euroopan valtiometsien johtajat koolla Rovaniemellä

Metsähallitus

Euroopan valtiometsien johtajat koolla Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2015 klo 17:40
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus isännöi kesäkuussa Euroopan valtiometsien järjestön EUSTAFORin vuotuista konferenssia. Rovaniemellä pidettävään konferenssiin osallistuu yli sata EUSTAFORin 29:n jäsenorganisaation ylintä johtoa ja asiantuntijaa. 

Kaksipäiväisen konferenssin teemana on ”The Bioeconomy grows in forests”. Konferenssin ensimmäisenä päivänä aiheesta puhuvat muun muassa UPM Biorefining -liiketoiminta-alueen johtaja Heikki Vappula, entinen EU:n talouskomissaari Olli Rehn sekä Helsingin yliopistosta ympäristönsuojelun professori Pekka Kauppi.

Teemaa syvennetään iltapäivällä, jolloin Niklas von Weymarn kertoo Metsä Groupin Äänekosken biotuote-tehtaan uusista tuotteista ja liiketoimintakumppanuuksista. Joensuun yliopiston metsäbiotalouden professori Jyrki Kangas keskittyy puheessaan biotalouden vaikutuksiin metsien hoitoon ja käyttöön.

Iltapäivän toisessa rinnakkaisseminaarissa keskustellaan Euroopan metsähallituksien maineen- ja konfliktienhallinnasta. Valtion maihin kohdistuvat paineet vaativat hyvää ja tehokasta kommunikointia, olipa sitten kyseessä Baijerin metsähallitus ja Greenpeace tai paikallisten sidosryhmien osallistaminen päätöksentekoon Suomen Lapissa. Kolmannessa rinnakkaisseminaarissa käsitellään ajankohtaisia eurooppalaisia riista-asioita sekä keskieurooppalaisesta että suomalaisesta eränkäyntiperinteestä katsoen.

Iltapäivällä asiakaspalvelusta ja opastuksesta kiinnostuneilla osallistujilla on mahdollisuus tutustua tiedekeskus Pilkkeeseen ja Pyhätunturilla sijaitsevaan luontokeskus Naavaan suuntautuvalla retkeilyllä. Konferenssin toisena päivänä osallistujat perehtyvät Metsähallituksen monikäyttömetsätalouteen ja pääsevät kokemaan alkukesän luontoa ja keskiyön auringon koko päivän kestävällä retkellä.

 

Lisätietoja:

Kristiina Vuopala, yhteyspäällikkö, Metsähallitus, kristiina.vuopala@metsa.fi, p. 040 729 8819

www.eustaforconference2015.eu

 

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs