Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Suvaitsevaisuuden raha laskettiin liikkeelle. Presidentti Tarja Halonen teki ensilyönnin

Suomen Rahapaja Oy

Suvaitsevaisuuden raha laskettiin liikkeelle. Presidentti Tarja Halonen teki ensilyönnin

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2012 klo 15:47
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja julkaisi valtiovarainministeriön päätöksestä tänään juhlarahan suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon kunniaksi. Juhlarahan ensilyönnin teki rahan suojelija presidentti Tarja Halonen. Juhlarahan kuvat voi ladata täältä.

Suomen Rahapajan numismaattisella osastolla muistettiin Minna Canthin ja tasa-arvon päivää juhlallisesti, kun juhlarahan leimaajana toimi presidentti Tarja Halonen. Tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden merkityksen välittävän juhlarahan suojelija presidentti Halonen löi itseoikeutetusti kolikon juhlalyönnin.

Presidentti kehui taiteilija Katri Pirin suunnitteleman juhlarahan profiilia ja oli iloinen roolistaan juhlarahan suojelijana. ”Tasa-arvoinen toiminta edistää kestävää kehitystä yhteiskunnan jokaisella alalla”, presidentti Tarja Halonen sanoo.

Juhlarahan valmistaja lyö rahoihin suomalaisia arvoja

Juhlaraha on valtiovallan virallinen huomionosoitus merkittävälle henkilölle tai asialle. Jokaisen juhlarahan lyömisestä päättää valtiovarainministeriö virallisella asetuksella ja jokaiseen juhlarahaan on lyöty suomalaisia arvoja. Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus -juhlaraha on pienoisveistos, joka välittää tasa-arvon viestin seuraaville sukupolville.

”Tasa-arvo on Suomen Rahapajalle yhtiönä merkityksellinen arvo ja meille on kunnia valmistaa juhlaraha tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolesta. Tasa-arvoisella kohtelulla parannetaan työilmapiiriä, lisätään työtyytyväisyyttä ja kehitetään yrityksen kilpailukykyä, kun kaikkien voimavarat ovat käytössä”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus -juhlaraha kuuluu Suomen Rahapajan Eettiset juhlarahat -sarjaan. Aikaisempina vuosina teemoina ovat olleet Rauha ja turvallisuus (2009), Lapset ja luovuus (2010) ja Itämeren suojelu (2011).

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

 

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs