Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Suomen Rahapaja lopettaa toimintonsa Myntverketissa Eskilstunassa

Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja lopettaa toimintonsa Myntverketissa Eskilstunassa

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2011 klo 09:13
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja on aloittanut neuvottelut ammattiliittojen kanssa Eskilstunassa sijaitsevan Myntverketin toiminnan lopettamisesta, Myntverketissä Eskilstunassa työskentelee 6 henkilöä. Vuoden 2011 ennuste on negatiivinen ja Myntverketin liiketoiminnan kannattavuus on ollut laskeva vuosia.

Suomen Rahapaja on valtio-omisteinen yhtiö, joka toimii liiketaloudellisin perustein. Rahojen lyöminen ja tuotanto on perinteisesti ollut kansallinen asia.  Viime vuosina kuitenkin myös rahanvalmistusteollisuudessa suuntaus on ollut kasvattaa yksikkökokoja. Suuret kansainväliset yhtiöt laajentavat toimintaansa kannattavan ja kasvavan liiketoiminnan ylläpitämiseksi.  

”Rahanvalmistusteollisuudessa rahapajojen kilpailukykyisyys on riippuvainen niiden tuotantokapasiteetista. Kansallisella rahapajalla on mahdollisuus selvitä vain vahvoilla kotimaisilla markkinoilla tai menestymällä vientimarkkinoilla. Suomen Rahapaja on pyrkinyt tehostamaan liiketoimintaa Myntverketissä monella eri tavalla, mutta tulevaisuuden talousennuste on negatiivinen, joten Myntverketillä ei ole mahdollisuutta tuottaa kolikoita”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

“Olemme surullisia siitä, että joudumme sulkemaan tuotannon Eskilstunassa. Myntverketin rakentaminen kilpailukykyiseksi ja kansainväliseksi rahapajaksi kestävällä tavalla vaatisi huomattavia investointeja sekä henkilöresursseihin että teknologiaan. Koska maailmassa ja erityisesti Euroopassa on rahanlyöntikapasiteetissa ylitarjontaa, päätimme perusteellisen harkinnan jälkeen olla investoimatta tähän tarkoitukseen. Jätämme kuitenkin yhtiön nimen elämään ja toivottavasti tulevaisuudessa on mahdollista nostaa se jälleen esiin”, Paul Gustafsson toteaa.

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Suomen Rahapaja Oy
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa, AB Myntverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Se suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2011 Suomen Ra-hapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs