Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Pinnoitusteknologian seminaari tuo alan kansainväliset huiput Mikkeliin 14.-16.3.2012

Miktech Oy

Pinnoitusteknologian seminaari tuo alan kansainväliset huiput Mikkeliin 14.-16.3.2012

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 12:07
Julkaisija: Miktech Oy

Ohutkalvopinnoituksen kansainvälinen seminaari MIICS kokoaa alan kansainväliset huiput jo kuudetta kertaa Mikkeliin. MIICS 2012 nostaa esiin atomikerroskasvatuksen jatkuvatoimiset prosessit ja rullalta rullalle -menetelmän.  Teollisuuden sovelluksista painottuvat aurinkoenergia, koneenrakennus ja elektroniikka.

Pinnoitusteknologian merkitys kasvaa jatkuvasti useilla teollisuuden aloilla, koska sen avulla voidaan mm. vähentää energian kulutusta ja materiaalien ympäristövaikutuksia. Teknologian luomien mahdollisuuksien teollinen ja kaupallinen hyödyntäminen edellyttää tietoisuutta alan kehityksestä. MIICS 2012 edistää teknologian hyödyntämistä tarjoamalla foorumin, jossa alan kehittäjät ja teolliset hyödyntäjät voivat kohdata.

MIICS 2012 -seminaarissa käsitellään sekä ohutkalvopinnoituksen uusinta teknologiaa että sen keskeisiä sovellusalueita. Teknologian osalta painotus on äärimmäisen ohuissa pinnoitteissa. Esillä on mm. atomikerroskasvatus (ALD), jonka rullalta rullalle -menetelmän kehittämisessä Mikkeli edustaa alan kansainvälistä kärkeä. 

Teollisista sovellusalueista MIICS 2012 nostaa voimakkaasti esille aurinkoenergian, jossa säteilyn talteenotto perustuu pitkälti pinnoitustekniikkaan. Koneenrakennusalalta käsitellään pinnoitustekniikan roolia osien kulumisen ja laitteiden energiankulutuksen vähentämisessä. Lisäksi esillä ovat paperin ja erilaisten muovikalvojen pinnoitteet, joita sovelletaan painettavassa elektroniikassa ja pakkaamisessa.

Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja alan parhailta asiantuntijoilta ympäri maailman; tunnetuimpia puhujia ovat mm. professorit Jeon Han Etelä-Koreasta, Yuji Mihara Japanista ja Kenneth Holmberg VTT:ltä. Lisätiedot ja seminaarin tarkempi ohjelma löytyvät osoitteesta http://www.miics.net/

 

Lisätiedot: 

Juha Kauppinen
Kehitysjohtaja, Miktech Oy
p. +358 440 361 616, juha.kauppinen@miktech.fi

 

MIICS: Mikkeli International Industrial Coating Seminar

 

Mikkeli International Industrial Coating Seminar 2012 kokoaa pinnoitustekniikan johtavat kansainväliset asiantuntijat nyt kuudennen kerran Mikkeliin. Seminaarin järjestäjiä ovat Miktech Oy/ Nanoteknologian klusteriohjelma, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto LUT, Savo-Solar Oy ja Mikkelin Ammattikorkeakoulu.

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs