Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Meriteollisuus: Suomi tarvitsee ”meriministerin”

Teknologiateollisuus ry

Meriteollisuus: Suomi tarvitsee ”meriministerin”

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 16:44
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Meriteollisuus ry haluaa Suomeen ”meriministerin”, johtavan virkamiehen varmistamaan meriklusterin toimintaympäristön kilpailukyvyn.

Eri hallinnonalojen välisiä vastuita tulisi selkeyttää ja samalla tiivistää ja yhtenäistää meriklusteria.  Tällä hetkellä meriklusteriin liittyvät asiat ovat hajallaan eri viranomaisilla.

– Meriministeri hallinnoisi meriklusteria, jonka merkitys on ratkaiseva koko Suomen kilpailukyvylle, Meriteollisuuden toiminnanjohtaja Merja Salmi-Lindgren sanoo.

Meriklusteriin kuuluu meriteollisuusyritysten ohella merenkulku- ja satamatoiminnot. Klusteri työllistää noin 40 000 suomalaista ja se toimii markkinalähtöisesti.

Suomen meriteollisuuden ainutlaatuista osaamista tarvitaan muun muassa suurten risteilyalusten valmistamisessa, alusten rakentamisessa arktisille alueille sekä offshore-toimintoihin, kuten öljynporaukseen. Viennin osuus on yli 90 prosenttia meriteollisuuden tuotannosta

Uudet laivatilaukset ovat parantaneet meriteollisuuden näkymiä Suomessa. Monet meriteollisuusalan yritykset ovat myös vahvistaneet asemiaan kansainvälisillä markkinoilla. Digitalisoinnin kasvu lisää myös osaltaan meriteollisuutemme kilpailukykyä.

 

Lisätietoja:

 

Toiminnanjohtaja

Merja Salmi-Lindgren
Meriteollisuus ry
09 1923385
merja.salmi-lindgren@teknologiateollisuus.fi

Meriteollisuus ry koordinoi alan yritysten teollisuus- ja talouspoliittista yhteistyötä. Yhdistykseen kuuluu yli 70 jäsentä: meriteknisen alan laitevalmistajia, kokonaistoimittajia, suunnittelutoimistoja, ohjelmisto- ja järjestelmätoimittajia sekä laivanrakennus-, korjaus- ja offshore-telakoita.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs