Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Markus Ekberg johtamaan Kaivosteollisuus ry:tä

Teknologiateollisuus ry

Markus Ekberg johtamaan Kaivosteollisuus ry:tä

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 16:26
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuuden edunvalvontajärjestö Kaivosteollisuus ry valitsi syyskokouksessaan 16.12. uuden hallituksen. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Markus Ekberg Endomines AB:stä ja varapuheenjohtajaksi tuotantopäällikkö Teija Kankaanpää Yara Suomi Oy:stä.

Muut Kaivosteollisuus ry:n hallituksen jäsenet ovat toimitusjohtaja Jukka Jokela AA Sakatti Mining Oy:stä, liiketoimintajohtaja Tommi Halonen Forcit Oy Ab:stä, varatoimitusjohtaja Seppo Voutilainen Agnico Eagle Finland Oy:stä ja kaivoksen johtaja Jyrki Salmi Outokumpu Chrome Oy:stä. Heistä Voutilainen ja Salmi ovat uusia hallituksessa.

– On hyvä tiedostaa, että kaivokset ovat elintärkeitä yhteiskunnalle. Hyvinvointia ei synny ilman kaivoksia. Tämä asia tulisi muistaa julkisessa keskustelussa ja päätöksiä tehdessä, Ekberg linjaa yhdistyksen suuntaa alkavalla kaudella.

Aikaisempi puheenjohtaja, kestävän kehityksen johtaja Eeva Ruokonen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:stä jätti tehtävänsä tavanomaiseen tapaan vuoden mittaisen kauden päätyttyä.

– Kulunut vuosi oli työntäyteinen. Kaivostoiminnan yhteiskuntavastuuasiat edistyivät Kestävän kaivostoiminnan verkoston avulla, ja useat kaivokset tekivät suuria investointeja.  Takaiskuna oli sähköveron korotus, joka heikentää kaivosteollisuuden kilpailukykyä, Ruokonen sanoo.

Lisätiedot:

Pekka Suomela
toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 44 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs