Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Konepajateollisuus ja hitsausala kohtaavat 15.–17.3. Tampereella

Tampereen Messut

Konepajateollisuus ja hitsausala kohtaavat 15.–17.3. Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2016 klo 10:11
Julkaisija: Tampereen Messut

Ensi vuoden kiinnostavin metalliteollisuuden uutuustapahtuma Konepaja yhdessä hitsausalan kansainvälisen Nordic Welding Expon kanssa pureutuu asiantuntijoiden johdolla konepajojen robotisointiin, teollisuuden digitalisoitumiseen ja metallien 3D-tulostukseen. Paikan päällä esitellään koneet ja laitteet sekä tulevaisuuden näkymät. Messuilla julkistetaan Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun voittaja sekä Suomen paras nuori hitsaaja ja robottihitsauksen työpari. Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevypäivät toteutetaan messujen yhteydessä 15.–16.3.

– Esille on tulossa suuri määrä koneita ja laitteita sekä todella laaja näytteilleasettajakattaus. Lähes 250 varmistunutta näytteilleasettajaa ja positiivinen pöhinä tapahtuman ympärillä onkin siivittänyt sen hyvissä ajoin lähes loppuunmyydyksi. Näytteilleasettajien ja kävijöiden toiveesta pidennämme messujen tiistain ja keskiviikon aukioloaikaa tunnilla, kertoo projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

NWE-tietoiskualueen puheenvuoroissa keskitytään muun muassa hitsaamon suunnitteluun aina tuotteiden suunnittelusta ja moduloinnista tuotannon suunnitteluun, automatisointiin ja työsuojeluun. 3D-tulostamisen teema-alueen tietoiskuissa puhuttavat 3D-tulostamisen mahdollisuudet esimerkiksi tuotteiden sarjavalmistuksesta. Lisäksi Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevypäivillä esitellään ohutlevytuotteiden käyttökohteita, valmistusmenetelmiä ja näihin liittyviä ajankohtaisia asioita sekä tulevaisuuden näkymiä.

Katso jo julkaistu ohjelma: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi.   

Investoinneissa menetyksen resepti – messuilla nähtävillä runsaasti koneita ja laitteita

– Monien konepajojen kone- ja laiteinvestoinnit ovat olleet alhaisella tasolla vuodesta 2008 lähtien, osalla jo ennen finanssikriisiä. Menestyvät konepajat tunnistaakin siitä, että ne ovat uskaltaneet investoida uusiin koneisiin, laitteisiin, robotiikkaan ja automaatioon myös taloudellisesti haastavampina aikoina. Konepaja-messuilla on esillä laajin kattaus koneita ja laitteita yli kymmeneen vuoteen, joten yrityksen kilpailukykyä silmällä pitäen maaliskuinen messureissu Tampereelle kannattaa, sanoo Tommi Peltonen ST-Koneistus Oy:stä.

Lue lisää uutisia: www.konepajamessut.fi/uutiset.

Hitsaustaitajia ja ohutlevytuotekilpailussa menestyneitä palkitaan messuilla

Nordic Welding Expon kaikkina messupäivinä Nuorten SM-hitsauskilpailuissa alle 21-vuotiaat ammattikoulussa opiskelevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat ottavat mittaa toisistaan. Taidokkain hitsaaja jatkaa Suomen edustajaksi Göteborgin Euroskillsiin. Kilpailun voittaja julkistetaan torstaina 17.3. Kilpailun järjestää Suomen hitsausteknillinen yhdistys SHY ry. Messuilla toteutetaan myös Robottihitsauskilpailut. Kilpailun tavoitteena on lisätä robottihitsauksen näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä tuoda se esille käytännön tasolle messuilla. Kilpailun perusteella arvioidaan ja palkitaan paras työpari. Robottihitsauskilpailut järjestää SHY ry yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun parhaimmisto palkitaan messuilla. Kilpailun pääpalkinnon lahjoittaa Tampereen Messut Oy ja sen suuruus on 5000 euroa. Ohutlevystä tehdyllä tuotteella tai osalla on voinut osallistua kolmeen tasavertaiseen sarjaan: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Lisätiedot kilpailusta: www.konepajamessut.fi.

Konepaja-messut ja Nordic Welding Expo -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. A- ja E- hallit sekä ulkoalue. Avoinna: ti-ke klo 10–17, to klo 10–16. Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa. NWE-messut järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta.

Lisätiedot: www.konepajamessut.fi, www.nordicweldingexpo.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Konepaja, #NordicWeldingExpo, Facebook: facebook.com/tampereenmessut  

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs