Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » ENERGIAOMAVARAISUUS ON OIKEA TAVOITE

Teknologiateollisuus ry

ENERGIAOMAVARAISUUS ON OIKEA TAVOITE

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2012 klo 11:41
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomalaisen teknologiateollisuuden selkäranka on energiaintensiivisessä teollisuudessa. Sille energian hinta ja luotettava saatavuus ovat keskeisiä kilpailutekijöitä. Teknologiateollisuuden mielestä elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen maanantain 9.7. Helsingin Sanomissa esittämä tavoite Suomen omavaraisuudesta energian suhteen on oikea. 

Teknologiateollisuuden yritykset ja työpaikat ovat aidossa ja globaalissa kilpailussa. Menestyminen edellyttää jatkuvia ponnisteluja yritysten ja koko Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Suomen kilpailukyvystä vastaa hallitus ja eduskunta, yritykset vastaavat omastaan.

Suomen menestymisen kannalta on keskeistä, että yrityksiä kannustetaan kasvuun, investointeihin ja uudistumiseen nimenomaan Suomessa. Tässä kilpailukykyinen energian hinta ja keskeytymätön saatavuus ovat keskeisiä rakennusaineita.

- Kesän budjettiriihessä rakennuspalikoita asetetaan taas paikoilleen. Asialistalla on taas julkisen talouden tasapainottamiseen liittyviä toimenpiteitä. Näiden vastapainona pitäisi listalla olla myös toimintaympäristön, työn ja yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseen liittyviä toimenpiteitä, painottaa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

- Energiapolitiikan kautta luotaisiin positiivista virettä ja uusia työpaikkoja sekä tuettaisiin omistamista ja uudistumista. Kaikki myönteisiä asioita Suomen menestymisen kannalta.

Tuulivoimatavoitteet korkealla

Tuulivoiman rakentaminen on selvästi jäänyt tavoitteistaan. Lupamenettelyiden ja hallinnon raskasliikkeisyys on hidastanut hankkeiden etenemistä. Suomen tavoitteena oli olla edelläkävijä tuulivoimatekniikassa, valitettavasti näin ei ole käynyt. Etumatkaa ei Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan pidä päästää liian pitkäksi

- Elokuun budjettiriiheen on saatava konkreettisia esityksiä kehityksen vauhdittamiseksi. Hallitusohjelmaan kirjattu merituulivoiman laajamittainen demonstraatiohanke pitää saada nopeasti alulle. Lisäksi toukokuussa asetetulta tuulivoiman edistämistyöryhmältä odotan esityksiä jo budjettiriiheen, painottaa Turunen.

- Energiapolitiikan onnistumisella on suora vaikutus työpaikkojen säilymiseen Suomessa, korostaa Turunen.

Sähköinen liikenne kokoaa voimiaan

Turunen kiittää Häkämiestä sähköisen liikenteen painotuksista. Suomalainen alan teollisuus on yhdistämässä voimiaan sähköisen liikenteen hankkeissa.

- Meillä on paljon teknistä osaamista sähköjärjestelmistä ja toisaalta kuljetusvälineiden valmistamisesta. Tätä tietoutta kootaan Teknologiateollisuuden uuteen sähköisen liikenteen toimialaryhmään, toteaa Turunen.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs