Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » CE-merkintä muuttaa kantavien teräsrakenteiden toimitusketjuja

Miktech Oy

CE-merkintä muuttaa kantavien teräsrakenteiden toimitusketjuja

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 10:14
Julkaisija: Miktech Oy

CE-merkintä muuttui pakollisiksi kantavissa teräsrakenteissa siirtymäajan päätyttyä 1.7.2014. Muutos vaikuttaa alan alihankintaketjuihin, sillä kantavia teräsrakenteita voivat nyt toimittaa ainoastaan CE-merkintäoikeuden saavuttaneet yritykset. Miktech Oy:n koordinoima KTek 2016 -hanke on auttanut eteläsavolaisia yrityksiä CE-merkintäoikeuden saavuttamisessa.

CE-merkintävaatimus on pakottanut alan yritykset tarkentamaan liiketoimintansa suuntaa ja fokusta. – Sertifiointi on työläs prosessi, eikä se välttämättä kannata satunnaisesti kantavia teräsrakenteita toimittaville. Osa yrityksistä jättäytyy ulos markkinoilta, jolloin CE-merkintäoikeuden saaneille toimittajille on odotettavissa lisää kysyntää, kertoo kehityspäällikkö Antti Räsänen Miktech Oy:stä. – Jos haluaa toimia tällä pelikentällä, kannattaa nyt olla nopea. Asiakkaat miettivät parhaillaan toimitusketjujaan uudelleen, ja myöhemmin ketjujen vakiinnuttua on vaikeampi päästä osaksi niitä.

Oikein tehtynä merkintäoikeuden hakeminen pakottaa yritykset arvioimaan kriittisesti toimintatapojaan, mikä voi parantaa mm. tuottavuutta ja laatua. Yksi KTek 2016 -hankkeen yrityksistä on mikkeliläinen Saret Oy. – Valmistamme koneita ja laitteita, joissa ei vaadita rakennustuotedirektiivin mukaista CE-merkintää, mutta kokonaistoimituksiimme sisältyy kantavia teräsrakenteita. Siksi lähdimme hakemaan merkintää. CE-merkintä edellyttää meiltä entistä enemmän dokumentointia ja muutoksia myös tuotantoprosessiin. Tämä on nostanut laatutasoa ja lisännyt toimintamme valvontaa, kertoo Saret Oy:n toimitusjohtaja Hannu Pilsari. – Hanke oli meille hyvä ponnahduslauta merkintäoikeuden saavuttamiseksi. Kustannukset jakaantuivat hankkeessa useiden yritysten kesken, ja uuden hitsausohjeistuksen toteutimme hankkeesta löytyneen yhteistyökumppanin kanssa.

Ecomet Oy on jo saavuttanut CE-merkintäoikeuden KTek 2016 -hankkeen puitteissa. – Prosessi on vaikuttanut meillä erityisesti toiminnanohjausjärjestelmän kehittämiseen, ja vienyt noin 85 % yhden henkilön työajasta 1,5 vuoden ajan, kertoo toimitusjohtaja Marko Komulainen. – Otamme uusia käytäntöjä asteittain osaksi jokapäiväistä toimintaa. Jatkossa pystymme kilpailemaan kaikista teräsrakennetuotteista sekä laajentamaan toimialueitamme. Miktechin ryhmähanke sekä yrityskohtaiset tukihenkilöt auttoivat meitä viemään prosessia systemaattisesti eteenpäin.

Lisätiedot:

Antti Räsänen, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 050 441 0691, antti.rasanen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

KTek 2016 on hitsattuja teräsrakenteita valmistaville yrityksille suunnattu kehityshanke, jota rahoittaa ESR. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs