Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » ABB:n Heinola: Vievätkö robotit suomalaisilta työn?

Teknologiateollisuus ry

ABB:n Heinola: Vievätkö robotit suomalaisilta työn?

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 13:02
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

ABB Oy:n toimitusjohtaja Tauno Heinola ottaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa kantaa keskusteluun tuotannon automatisoitumisesta ja sen vaikutuksista työpaikkojen säilymiseen Suomessa. Hänen mielestään uhkakuva työpaikat korvaavista roboteista on turha – itse asiassa robotit tuovat työtä ja hyvinvointia. 

"Kaikkien kahdeksan kotimaisen tehtaamme tuotteita tehdään tai hyvin helposti voidaan tehdä myös jossain toisessa maassa. Vastaamme haasteeseen kehittämällä tuotantoamme määrätietoisesti – tavoitteenamme on, että meillä on Suomessa maailman parhaat tehtaat", hän kirjoittaa.

Heinolan mielestä  tuotannon kehittämiseen panostaminen on jäänyt julkisessa keskustelussa liian vähälle huomiolle.

"Olen nähnyt sekä asiakkaidemme että oman toimintamme kautta, miten keskeistä automaation lisääminen on ollut suomalaisten työpaikkojen säilyttämiselle ja jopa uusien työpaikkojen luomiselle."

Lue blogi kokonaisuudessaan

 

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 300 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs