Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Tutkimus: pyyhkäisy toimii klikkausta paremmin mobiilimainonnassa

Widespace

Tutkimus: pyyhkäisy toimii klikkausta paremmin mobiilimainonnassa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 12:23
Julkaisija: Widespace

Euroopan johtava mobiilibrändimainonnan yritys Widespace selvitti, miten erilaiset mainosmuodot vetoavat mobiilikäyttäjiin. Digikampanjoita mitataan usein klikkausmäärien perusteella, mutta kuluttajien vuorovaikutukseen perustuvat mainosmuodot, kuten sormen pyyhkäisyllä toimivat mobiilimainokset, ovat enemmän käyttäjien mieleen ja tuovat mainostajille parempia tuloksia. Tutkimuksessa selvisi, että jopa yhdeksän käyttäjää kymmenestä ei klikkaa mobiilimainosta, vaikka olisivat mainoksesta kiinnostuneita.

Widespacen tutkimuksessa selvisi, että sormen pyyhkäisyllä toimivan mobiilimainoksen muistaa 28 prosenttia enemmän mobiilikäyttäjiä kuin klikkaukseen perustuvan mainoksen. Pyyhkäisyyn perustuvat mainokset ovat käyttäjille myös kaksi kertaa merkityksellisempiä kuin staattiset klikkausmainokset. Lisäksi pyyhkäisyllä toimivien mobiilimainosten ansiosta käyttäjä hakee lisätietoa mainostuksen kohteesta jopa 4,5 kertaa todennäköisemmin kuin klikkauspohjaisen mainoksen kohdalla. Tutkimustulokset perustuvat yli 100 miljoonan yksittäisen älypuhelinkäyttäjän toimintaan kuukausittain ja Widespacen Brand Impact Survey -kyselytutkimukseen, jolla kartoitetaan eri mobiilimainontamuotojen ja -kampanjoiden tuloksia.

”Brändeille entistä tärkeämpää on tavoittaa oikeat yleisöt mahdollisimman suuren yleisön sijaan. Mobiili on erittäin henkilökohtainen laite, jonka ruutua harvemmin jaetaan muiden kanssa. Brändeillä on hyvät lähtökohdat tietoa analysoimalla räätälöidä ja kohdentaa viesti juuri oikeaan hetkeen ja oikealle kohderyhmälle sopivaksi. Näin tehdään mobiilimainonnasta käyttäjälle merkityksellistä ja hyödyllistä”, Widespacen Suomen myynnistä vastaava Nikolai Pietiläinen kertoo.

Klikkipohjainen mainonta väistyy vuorovaikutteisten mainosten tieltä
Widespacen tutkimuksen tulokset osoittavat, että käyttäjän vuorovaikutukseen perustuvat mobiilimainokset ovat mobiilikäyttäjille hyödyllisempiä ja mainostajille tuloksellisempia kuin perinteiset klikkimainokset. Esimerkiksi pyyhkäisyyn, ravistukseen ja raaputukseen pohjautuvat mobiilimainokset tarjoavat mainostajille klikkimainosta enemmän tietoa kuluttajan mieltymyksistä ja sitouttavat käyttäjän viettämään aikaa brändin ja mainostettavan tuotteen tai palvelun kanssa. Widespace hyödyntää brändimainontaan kehitettyä Brand Algorithmia arvioidakseen mainosten tehoa ennakkoon ja tarjotakseen kuluttajille heidän makunsa mukaisia mainoksia.

”Brändimainonnan kasvaessa mobiilissa kysyntä suunnitelluilleja räätälöidyille mainosmuodoille lisääntyy. Vain mielikuvitus on rajana hyödyntää älypuhelimen mahdollisuuksia erottua kasvavassa mainoshälyssä. Mobiilikäyttäjä voi esimerkiksi laulaa mobiilimainokseen karaokea, saada aurinkolomasta tietoa vain sateella, ottaa tarjouskupongit talteen puhelimeensa tai nähdä samaa mainontaa mobiilissa samalla sekunnilla kuin tv:ssä”, Pietiläinen avaa mobiilimainonnan mahdollisuuksia.

Mobiilimainostaminen kasvaa Suomessa muita mainosmuotoja nopeammin. IAB Finlandin mukaan panostukset mobiilimainostamiseen kasvoivat kuluvan vuoden tammi–maaliskuussa 48,3 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Myös netin mobiilikäyttö on entistä suositumpaa. TNS Gallupin NetTrack 2015 -tutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista käyttää nettiä kännykällä päivittäin ja lähes päivittäin.

Lisätietoja:
Nikolai Pietiläinen, Head of Sales, Finland
Puh: +358 50 407 3965
nikolai.pietilainen@widespace.com

Tietoa Widespacesta
Widespace on Euroopan johtava mobiilibrändimainonnan yritys, joka auttaa brändejä tavoittamaan kohderyhmänsä tehokkaasti. Tarjoamme tehokkaita ja tuloksellisia mainosratkaisuja brändeille, mediayhtiöille ja muille julkaisualan yrityksille. Mahdollistamme tämän yhdistämällä käyttäjäkokemukseltaan sitouttavat mobiilimainosratkaisut sekä suosituimmat mobiilisivustot ja -sovellukset ainutlaatuiseen brändialgoritmiimme. Widespacen mobiilimainokset parantavat brändin tunnettuutta ja kuluttajien ostoaikeita. Yhtiön mobiilimainokset tavoittavat Suomessa noin kaksi miljoonaa ja Euroopassa yli 100 miljoonaa älypuhelinkäyttäjää. Widespace perustettiin Ruotsissa vuonna 2007, ja yhtiö toimii nykyisin kymmenessä Euroopan maassa. Suomessa yhtiö on toiminut vuodesta 2012.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs