Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Gymnaestradan suojelijaksi

Gymnaestrada

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Gymnaestradan suojelijaksi

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 11:00
Julkaisija: Gymnaestrada

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen voimistelufestivaali Gymnaestrada kerää Helsinkiin voimistelijoita ympäri maailman. Heinäkuussa järjestettävä Gymnaestrada on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina.

Kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima Gymnaestrada-voimistelutapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Joka neljäs vuosi järjestettävä voimistelufestivaali kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta.

- Olemme iloisia siitä, että Gymnaestrada-tapahtuman aikana Helsinki muuttuu yhdeksi isoksi voimisteluareenaksi, jolla eri maiden voimistelijat esittelevät kulttuureitaan ja voimistelutraditioitaan. Gymnaestrada-tapahtuma on kansainvälisen ystävyyden, yhdessä kokemisen, toisille jakamisen ja voimistelun ilon juhlaa. Tapahtumalla on arvokkaat tavoitteet. Yhteisöllisyyden, kansalaistoiminnan ja liikunnan avulla voimme parantaa kaikkien hyvinvointia, tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo tapahtuman osallistujille antamassaan tervehdyksessä.

Gymnaestradan järjestäminen Suomessa on ollut Voimisteluliiton pitkäaikainen unelma. Tulevana kesänä 15. kertaa järjestettävä tapahtuma kerää yhteen ennätysmäärän suomalaisia voimistelijoita: 4000 voimistelijaa yli 140 voimisteluseurasta. Kokoluokaltaan 20 miljoonan euron tapahtuma järjestetään pitkälti vapaaehtoisvoimin ja yhteistyökumppaneiden avustuksella. Tapahtuman järjestelyihin tarvitaan avuksi lähes 4000 vapaaehtoista. Suomalaisten lisäksi vapaaehtoisilmoittautumisia on tullut jo 25 eri maasta.

Suomalaiset ovat vuodesta 1953 asti järjestetyn tapahtuman vakiokävijöitä, mutta tapahtumaisäntänä maamme toimii ensimmäistä kertaa. Suomen Voimisteluliiton tavoitteena on jättää uudenlaisen kansalaistoiminnan ja tapahtumajärjestelyiden muodossa perintöä opitusta myös muiden eri tapahtumajärjestäjien ja lajiliittojen käyttöön. 

Lisätiedot: pääsihteeri Maria Laakso, p. 050 5626 226, email: maria.laakso@wg- 2015.com

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Gymnaestradaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voimistelu- ja Gymnaestrada-aiheisia kuvia päivitetään tapahtuman mediapankkiin.

Lisätietoa tapahtumasta www.wg-2015.com ja www.gymnaestrada.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs