Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Sexpo-säätiö: Nuorille on tarjottava maksuton ehkäisy valtakunnallisesti

Sexpo

Sexpo-säätiö: Nuorille on tarjottava maksuton ehkäisy valtakunnallisesti

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2016 klo 10:49
Julkaisija: Sexpo

Helsingissä ja Tampereella kerätään nimiä aloitteisiin, joiden tarkoituksena on toteuttaa maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille nuorille. Sexpo-säätiö tukee aloitteita ja pitää tärkeänä maksuttoman ehkäisyn tarjoamista kaikille nuorille Suomessa.

Maksuton ehkäisy parantaa nuorten seksuaaliterveyttä ja tasoittaa eroja terveydessä ja palveluiden käytössä. Siitä on saatu lupaavia tuloksia Suomessa ja Pohjoismaissa. Esimerkiksi Raumalla tehdyssä kokeilussa raskaudenkeskeytysten määrän arvioidaan puolittuneen. Ehkäisyyn panostaminen on kannattavaa niin taloudellisesti kuin hyvinvoinninkin näkökulmasta. 

Ehkäisyn yksilöllisessä suunnittelemisessa tulee huomioida nuorten elämäntilanne, voimavarat ja seksuaalielämä. Esimerkiksi naisten keskinäisissä suhteissa raskauden ehkäisy ei ole välttämättä ajankohtaista, mutta suojaa voidaan kuitenkin tarvita seksissä tarttuvien tautien välttämiseen.

Sexpon maksuttomassa seksuaalineuvonnassa nuoret kertovat ehkäisyn käyttämättä jättämisen syiksi hinnan, vaihtelevan saatavuuden ja vaikeudet asioida nimettömästi. Ongelmiin vaikuttavat erityisesti alueellinen, sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoisuus.

”Tietoa raskaudenehkäisystä ja turvaseksistä pitäisi olla saatavilla kaikenikäisille, sukupuolesta riippumatta. Nuorille asia aiheuttaa huolta ja hätää. Liikkeellä on paljon myyttejä ehkäisyyn ja turvaseksiin liittyen ja vastapainoksi tarvittaisiin oikeaa tietoa”, kertoo Sexpossa nuorten kysymyksiin vastaava seksuaaliterapeutti Oona Turunen.

Ehkäisyn rinnalle tarvitaan myös tietoa seksuaaliterveydestä matalalla kynnyksellä. Ehkäisyvälineiden rinnalla tarjottava seksuaalikasvatus ja -neuvonta vähentävät tutkitusti riskikäyttäytymistä ja edistävät kokonaisvaltaista seksuaalista hyvinvointia.

 

Lisätiedot:

Oona Turunen, seksuaaliterapeutti
050 372 6066, oona.turunen@sexpo.fi

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs