Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kuukauden startup-yritys OiOi luo vuorovaikutteisilla pinnoilla uutta toimialaa Suomeen

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys OiOi luo vuorovaikutteisilla pinnoilla uutta toimialaa Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Vuorovaikutteiset pinnat muuttavat tulevaisuudessa olennaisesti ihmisten elinympäristöjä. Startup-yritys OiOi selvittää alan pioneerina Suomessa, mihin teknologia taipuu ja millaiset sovellukset palvelevat ihmisiä ja asiakkaita parhaiten.

Vuorovaikutteiset pinnat ja älykkäät julkiset tilat tekevät voimakkaasti tuloaan ympäri maailmaa. Vuonna 2010 perustettu OiOi on ottanut Suomessa etulyöntiaseman alan sovellusten kehittämisessä. Kehitystyötä tehdään käyttäjäkeskeisesti: vuorovaikutteiset pinnat valjastetaan tarkoituksiin, jotka ilahduttavat, yllättävät ja hyödyttävät ihmisiä.

– Lähes mikä tahansa pinta voidaan nykyteknologialla muuttaa kustannustehokkaasti vuorovaikutteiseksi, kertoo suunnittelija ja perustajajäsen Sami Kämppi OiOista. – Olemme nyt neljä vuotta rakentaneet näitä palveluita ja tutkineet, mitä ihmiset niiltä odottavat. Teemme yhteistyötä mm. Itä-Suomen yliopiston kanssa ja olemme päässeet havainnoimaan, kuinka eri-ikäiset ihmiset käyttävät palveluita ja kokevat nämä ympäristöt.

Luovuus ja osaaminen ovat tuoneet OiOille mielenkiintoisia referenssikohteita: muun muassa Tiedekeskus Heureka, Yle ja HOK Elanto ovat jo löytäneet OiOin ratkaisut. OiOi on ollut myös rakentamassa Mikkelin digitaalista kaupunkiseikkailua, joka saa jatkoa ensi syksynä. Uusia sovelluksia nähdään lähitulevaisuudessa esimerkiksi Linnanmäellä ja Korkeasaaressa. Tunnusteluja ja pilottiprojekteja on tehty lisäksi kansainvälisillä markkinoilla aina Etelä-Koreaa myöten.

Asiakasprojektien rinnalla OiOi panostaa alustojensa ja palvelukonseptiensa kehittämiseen. – Pinta-alustallemme kehitetty uusi Maisema-sovellus lanseerattiin keväällä Ylen järjestämässä kansainvälisessä Input-konferenssissa. Maisema soveltuu mm. oppimisympäristöjen sekä työskentely- ja rentoutumistilojen luomiseen. Konferenssi poiki meille uusia kontakteja sekä kotimaasta että kansainvälisiltä markkinoilta.

Miktechin startup-valmennukseen OiOi lähti mukaan vuoden 2013 alussa. – Valmennus oli juuri sitä, mitä olimme etsineet: saimme apua kaikkiin yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin kysymyksiin. Miktechin malli toimi täydellisesti meidän tarpeisiimme, Kämppi toteaa. – Startup-valmennuksen kautta meille on järjestynyt mm. valmistelurahoitusta sekä kehittämistukea, joka antaa puskuria kehitystyön tekemiseen. Valmennuksesta on ollut hyötyä myös verkostoistumisessa sekä esimerkiksi laki-, sopimus- ja IPR-asioissa. Olemme saaneet joko asiantuntijan suoraan käyttöömme tai nopeasti tarpeitamme vastaavaa koulutusta. Miktechissä meillä on henkilö, jonka osaamiseen ja tekemiseen voimme täysin luottaa: jos apua ei löydy samalta istumalta, niin monta minuuttia ei kulu ennen kuin asiassa on päästy eteenpäin.

Loppuvuoden 2014 aikana valitaan kuukausittain Miktechin valmennusyritysten joukosta kuukauden startup-yritys. Heinäkuun startup-yritys on OiOi.

 

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Sami Kämppi, suunnittelija ja perustajajäsen, OiOi, puh.040-8204561, sami.kamppi@oioi.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs