Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kirkkohallitus myönsi yhdeksän ympäristödiplomia

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus myönsi yhdeksän ympäristödiplomia

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2015 klo 11:49
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallituksen täysistunto kokoontui 8.12. Helsingissä. Täysistunto myönsi ympäristödiplomin Hyvinkään, Pirkkalan, Jyväskylän, Siikaisten, Sastamalan ja Luumäen seurakunnille, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalle sekä Vantaan ja Kauniaisten seurakuntayhtymille.

Kirkon ympäristödiplomijärjestelmä on perustettu erityisesti seurakuntia varten. Diplomi tarjoaa seurakunnille työkalun ympäristöajattelun huomioon ottamiseksi kaikessa toiminnassa.

Lisätietoja:
Ilkka Sipiläinen, asiantuntija, p. 040 544 1158, ilkka.sipilainen@evl.fi 

Fokus ry:lle myönnettiin avustusta Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon toteuttamiseen

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi 20 000 euroa Fokus ry:lle vuoden 2016 Uskontojen yhteisymmärryksen viikon toteuttamiseen. Fokus on toiminut Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon koordinaattorina Suomessa vuodesta 2011 lähtien. Tapahtuma laajeni valtakunnalliseksi vuonna 2015. Fokuksella on kokemusta ja verkostot tapahtuman toteuttamiseksi myös vuonna 2016.

Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon tavoitteena on uskontojen ja katsomusten välisen yhteisymmärryksen ja rauhanomaisen rinnakkaiselon vahvistaminen. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa tarvitaan uskontojen lukutaitoa sekä välineitä kohdata eri tavoin uskovia ihmisiä ja rakentaa yhteisymmärrystä heidän välilleen.

Ensi vuodelle valittu teema on ”Arvot ja moraali uskonnoissa ja katsomuksissa”. Tapahtumasuunnittelussa pyritään erityisesti huomioimaan lapset ja nuoret.

Fokus on poliittisesti sitoutumaton ja ekumeeninen järjestö.

Lisätietoja:
Kimmo Kääriäinen, kirkkoneuvos, p. 040 522 1464, kimmo.kaariainen@evl.fi

Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsenet nimettiin

Kirkkohallitus nimesi Kirkon mediasäätön hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi ja heidän varajäsenikseen kolmivuotiskaudeksi 1.1.2016–31.12.2018 seuraavat henkilöt:

  • Toimittaja Kari Pyrhönen, Raasepori, varajäsenekseen tuottaja Leena Tomminen, Helsinki
  • Viestintäjohtaja Seppo Simola, Helsinki, varajäsenekseen viestintäjohtaja Pauli Juusela, Kerava
  • Tuotantohenkilöstön esimies Tommy Mård, Porvoo, varajäsenekseen toimittaja Nina Granvik, Helsinki.

Hallituksen jäseninä jatkavat tiedotuspäällikkö Markku Jalava, tiedottaja Kaisa Rönkä ja taiteellinen johtaja Kirsi Tykkyläinen.  

Lisätietoja:
Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, puh. 050 512 4772, juha.rajamaki@evl.fi
www.kirkonmediasaatio.fi

Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskuksen vt. johtajaksi

Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja YTT, TT Hanna Salomäelle on myönnetty äitiys- ja vanhempainlomaa ajalle 12.1.2016–18.11.2016. FT Kimmo Ketola on työskennellyt Kirkon tutkimuskeskuksessa vuodesta 2005 lähtien ja toiminut vs. johtajana 13.3.2014 lukien. Kimmo Ketola valittiin Kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtajaksi 12.1.2016–18.11.2016.

Lisätietoja:
Jukka Keskitalo, kansliapäällikkö, p. 09 180 2201, jukka.keskitalo@evl.fi

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs