Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » KHO:n vuosikirjapäätös - Väestötietojärjestelmä – Tietojen luovuttaminen

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - Väestötietojärjestelmä – Tietojen luovuttaminen

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 09:45
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Ahvenanmaalla ilmestyvää sanomalehteä julkaiseva yhtiö oli pyytänyt saada väestötietojärjestelmästä tietoja äskettäin kuolleista ahvenanmaalaisista. Pyyntö koski henkilöiden nimiä, asuinkuntaa, syntymävuotta ja kuolinpäivää. Tarkoituksena oli julkaista tiedot sanomalehden perhesivulla säännöllisesti, kerran viikossa.

Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetun lain mukaan väestötietojärjestelmän tietoja voidaan luovuttaa muun ohella sillä perusteella, että hakijalla on oikeus käsitellä luovutettavia tietoja henkilötietolain perusteella. Asiassa oli siten ratkaistava, salliko henkilötietolaki tietojen käsittelyn ilmoitetussa tarkoituksessa. Kysymys oli siitä, voitiinko ilmoitettua käyttötarkoitusta pitää henkilötietolaissa tarkoitettuna henkilötietojen käsittelynä toimituksellisia tarkoituksia varten. Tarkoituksena oli julkaista tiedot välittömästi sellaisenaan.

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1427281003635.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö, 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs