Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kansainvälinen tiedekeskusliitto palkitsi Heurekan näyttelyn – mukana mikkeliläistä osaamista

Miktech Oy

Kansainvälinen tiedekeskusliitto palkitsi Heurekan näyttelyn – mukana mikkeliläistä osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 11:37
Julkaisija: Miktech Oy

Kansainvälinen tiedekeskusliitto on palkinnut mielenterveysaiheisen Heureka tulee hulluksi -näyttelyn parhaasta yleisökokemuksesta. Näyttelyssä oli mukana eteläsavolaista osaamista: mikkeliläinen startup-yritys OiOi toteutti näyttelyyn kaksi suosittua kohdetta.

Heureka tulee hulluksi on maailman ensimmäinen mielenterveysaiheinen tiedekeskusnäyttely. OiOi toteutti näyttelyyn lapsille suunnatun Pelottaako? -pelin sekä Olenko se minä? -näyttelykohteen. OiOin kohteissa vuorovaikutteinen teknologia valjastettiin havainnollistamaan näyttelyvieraille oman kokemuspiirin ulkopuolisia asioita. Kohteet kuuluivat näyttelyn suosituimpiin vetonauloihin.

Heureka tuotti näyttelyn yhteistyössä kahden muun tiedekeskuksen sekä mielenterveystyön asiantuntijoiden ja mielenterveyden häiriöistä kärsineiden kokemusasiantuntijoiden kanssa. Näyttelyllä haluttiin murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja, rohkaista ihmisiä huolehtimaan hyvinvoinnistaan sekä avata julkista keskustelua mielenterveydestä. Näyttely on ollut esillä myös Lissabonissa ja Pariisissa.

Näyttely sai merkittävää tunnustusta, kun Kansainvälinen tiedekeskusliitto Association of Science Technology Centers (ASTC) myönsi sille palkinnon parhaasta yleisökokemuksesta. Kyseinen Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experiene 2014 -palkinto on erittäin arvostettu tiedekeskusalalla. Näyttely sai palkinnon myöntäjiltä kiitosta mm. monialaisesta otteestaan sekä taiteen monipuolisesta käytöstä aiheen käsittelyssä.

OiOin Olenko se minä? -näyttelykohde on hyvä esimerkki siitä, kuinka taidetta hyödynnettiin näyttelyssä ennakkoluulojen murtamiseen. Olenko se minä? -kohteessa vieras astuu Edvard Munchin Huuto-maalauksen eteen, jolloin hänen omat kasvonpiirteensä alkavat hahmottua taulun kasvojen tilalle. Taulun kasvot reagoivat reaaliaikaisesti käyttäjän kasvoihin aiheuttaen yllätyksen ja hämmennyksen tunteita. Onnistunut yleisökokemus on nähtävissä vierailijoiden ja näyttelykohteen välisenä vuorovaikutuksena.

OiOi on suomalainen edelläkävijä vuorovaikutteisten tilojen hyödyntämisessä. Heurekan näyttelykohteet ovat yksi esimerkki siitä, kuinka yhtiön ratkaisuilla voi synnyttää ainutlaatuisia kokemuksia. Innovatiivisen teknologian käyttökohteet ovat miltei rajattomat.

 

Lisätiedot:

Suunnittelija ja perustajajäsen Sami Kämppi, OiOi, puh. 040-8204561, sami.kamppi@oioi.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

OiOi on startup-yritys, jonka tuote on älykäs tila. Yrityksen perustajilla on yli 10 vuoden kokemus digimedia-alasta Suomen johtavissa ja palkituissa digitoimistoissa. OiOin sovelluksilla ja käyttöliittymillä mikä tahansa tila voidaan muuttaa vuorovaikutteiseksi, jolloin käyttäjä voi vaikuttaa ympäristöönsä liikkeillään, eleillään, kosketuksellaan tai mobiililaitteilla. OiOi on pioneeri tiloihin suunnitelluissa palveluissa: yrityksen teknologia mahdollistaa monipuolisten palveluiden kehittämisen mille tahansa pinnalle.

OiOi on mukana "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa, jota koordinoi Miktech Oy. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Hankkeelle on haettu rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs