Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » DNA:n ja Soneran yhteinen 4G-verkko kattaa nyt koko Lapin – Yhteisverkko on rakentanut satoja tukiasemia Pohjois-Suomeen

 Suomen Yhteisverkko Oy

DNA:n ja Soneran yhteinen 4G-verkko kattaa nyt koko Lapin – Yhteisverkko on rakentanut satoja tukiasemia Pohjois-Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Yhteisverkko Oy

DNA:n ja Soneran yhdessä toteuttama verkko on tuonut kattavat ja huippunopeat yhteydet Pohjois-Suomeen. Loppukeväällä 2015 aloitettu yhteisverkon rakentaminen Lapissa on valmistunut, ja koko Lappi on nyt yhteisverkon kuuluvuusalueella. Yhteisverkko on rakentanut yli 600 tukiasemaa Pohjois-Suomeen.

Yhteisverkko on kahden operaattorin, DNA:n ja Soneran, ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa kattavammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Yhteisverkko monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia uusimman sukupolven LTE Advanced 4G -teknologian myötä.

– Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä pystyimme toteuttamaan tuplasti nopeamman 4G-verkon. Rakensimme Lappiin satoja uusia tukiasemia, mikä on parantanut kuuluvuutta merkittävästi. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus on parantunut myös 2G- ja 3G-laitteilla, kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen

Yhteisverkon rakentaminen alkoi loppukeväällä 2015 Kuusamosta. Kesän aikana yhteisverkko eteni Itä-Lappiin, syksyn aikana valmista tuli Pohjois-Lapissa, talvella rakennettiin Länsi-Lappi ja nyt valmistui Etelä-Lappi sekä Pudasjärven alue Pohjois-Pohjanmaalla. Kaikkiaan yhteisverkko on tuonut kokonaan uudet yhteydet noin 200 000:lle Pohjois-Suomen asukkaalle, niin taajamiin kuin syrjäseuduillekin. Yksistään Lapissa yli 180 000 ihmistä on nyt yhteisverkon kuuluvuusalueella.

Yhteisverkossa on tukiasemia, joissa tiedonsiirron maksiminopeudet ovat taajamissa paikoin jopa 450 Mbit/s LTE CAT9 -päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s.

– Käytännössä kaikkein syrjäisimpienkin alueiden tietoliikenneyhteydet ovat nopeutuneet yhteisverkon ansiosta huomattavasti. Yhteisverkko on tuonut hyvät ja toimivat yhteydet lukuisille Lapin asukkaille, sanoo Jokinen. 

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttaman verkon on tarkoitus kattaa vuoden 2016 loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta, ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

– Nyt kun rakennustyöt on saatu Lapissa valmiiksi, jatkuu verkon kehitys ja ylläpito alueella normaalien operatiivisten prosessien puitteissa. Yhteisverkon rakennustyöt jatkuvat puolestaan seuraavaksi Itä-Suomessa, kertoo Jokinen.

Suomen Yhteisverkko Oy vastaa kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle. Muilla alueilla DNA:lla ja Soneralla on omat matkaviestinverkot.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Lisätietoja:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Soneran viestintä, puh. 020 40 60235, communications-fi@sonera.com

Liitetiedostot

Suomen Yhteisverkko Oy

Suomen Yhteisverkko Oy on DNA Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n perustama yhteinen verkkoyhtiö. Vastaamme kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle. Uudet 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet kattavat puolet Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 prosenttia väestöstä. www.yhteisverkko.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs