Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » DJ Jori Hulkkonen tähdittää Supernova - aikuisten iltaa Heurekassa 9. toukokuuta

Heureka, suomalainen tiedekeskus

DJ Jori Hulkkonen tähdittää Supernova - aikuisten iltaa Heurekassa 9. toukokuuta

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2015 klo 14:00
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE 8.4.2015

DJ Jori Hulkkonen tähdittää Supernova - aikuisten iltaa Heurekassa 9. toukokuuta

Tiedekeskus Heurekassa järjestettävässä Avaruus- ja seksimatka 2015 -tapahtumassa toukokuussa esiintyy elektronisen musiikin monitoimimies Jori Hulkkonen. Show nähdään planetaariossa, jonka puolipallon muotoiseen kupuun videotaiteilija Sakke Soini on tehnyt tilaustyönä illan teemaan liittyvän videotaideteoksen. Hulkkonen esiintyy illan aikana kaksi kertaa parinaan elektroartisti Scandinavian Confidence.

Lisäksi Heurekassa koetaan muun muassa 11-kollektiivin kuvajournalistien näyttelyitä, ohjattua speed-deittailua ja Long Playn tuottaman live-tiedelehti Poltteen toinen numero.

Kyseessä on Avaruus- ja seksimatka 2015 -hankkeen toinen Heurekan aikuisten ilta, Supernova. Se järjestetään lauantaina 9. toukokuuta. Ensimmäinen tapahtuma, Kiihdytys, keräsi reilut 700 kokijaa Heurekaan maaliskuussa.

“Jo ensimmäinen ilta toteutti sen, mitä lähdimme hakemaan: saimme yhteen ison joukon ihmisiä ihmettelemään yhdessä elämän kahta suurta mysteeriä, avaruutta ja seksiä uusista näkökulmista. Tunnelma oli innostuneen utelias”, toteaa tapahtuman tuottaja Anne Leppäjärvi Long Playstä.

“Myös tässä toisessa illassa tarjoamme sekä kovaa tiedettä että oivalluttavaa taidetta – ja tietenkin juhlat.”

Auditoriossa voi illan aluksi nauttia älynystyröitä kutittelevasta Heurekan Hyvä, tuli -esityksestä, jossa tehdään tiedettä tuliaiheisen musiikin tahtiin, sanaakaan sanomatta. Esityksen jälkeen live-tiedelehti Poltteen vieraana kuullaan muun muassa tiedetoimittaja ja tietokirjailija Jari Mäkistä.

Tiedekeskus on koko illan ajan yhtä suurta anniskelu- ja juhla-aluetta. Kaikki Heurekan leikkimään viettelevät näyttelyt ovat avoinna ja lisäksi avoimessa laboratoriossa voi tarkastella siittiöitä mikroskoopeilla. Illan kruunaa paperiluotaimien ampuminen kohti vaijeripyörällä taiteilevaa komeettaa. Koko tilaisuus on K-18.

Avaruus- ja seksimatka 2015 -tapahtumien sarjassa avaruutta, seksiä ja seksuaalisuutta lähestytään tieteen, taiteen ja journalismin näkökulmista. Tapahtumasarjan järjestävät yhteistyössä tiedekeskus Heureka, valokuvaajayhteisö 11-kollektiivi, digitaalinen julkaisu Long Play sekä Hitaan journalismin yhdistys. Matkan osana julkaistaan toukokuussa 11-kollektiivin teoksia esittelevä kirja. Tapahtumakokonaisuutta tai sen osia ovat tukeneet Koneen Säätiö, Alfred Kordelinin säätiö, TOP-säätiö, Oskar Öflundin säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

 

Lippuja voi ostaa verkkokaupastawww.heureka.fi/ostaliput tai tapahtumapäivänä Heurekasta.

Lisätietoja, tekijähaastattelut:

 

Ohjelma, pressikuvat (Jori Hulkkonen, Kirill Lorech & Sakke Soini; 11-kollektiivi & Long Play): www.avaruusjaseksi.fi

 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs