Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » cd²-kilpailu haastaa ideat kehittymään

AVEK

cd²-kilpailu haastaa ideat kehittymään

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2013 klo 11:34
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK palkitsee luovan alan innovatiivisia tuote- ja palveluideoita cd²-pitchauskilpailussa perjantaina 1.2.2013 Hotel Katajanokalla Helsingissä. Tapahtumaan on valittu ennakkoilmoittautumisen perusteella 64 pitchaajaa.

 

cd²-kilpailu kokoaa yhteen ideoiden tekijät ja kehittäjät. Kilpailu haastaa testaamaan oman idean menestysmahdollisuuksia pitchaamalla, eli esittelemällä ennalta määrätyn ajan kuluessa tuotteen, palvelun tai liikeidean pääkohtia. Tavoitteena on vakuuttaa kuulijat idean menestymismahdollisuuksista. cd²-kilpailussa pitchaus tapahtuu suljettujen ovien takana tuomariston edessä. Alkukarsinnoista finaaliin päässeiden pitchaukset filmataan ja julkistetaan myöhemmin AVEKin kotisivuilla, www.kopiosto.fi/avek.

 

Tuomaristot palkitsevat 12 innovatiivista ja kulttuurista luovan alan tuote- ja palvelukonseptia 2500 euron jatkokehityspalkinnolla. Lisäksi kilpailussa jaetaan 2500 euron palkinto päivän parhaalle pitchaukselle. Jaettavat palkinnot myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamista määrärahoista. Kilpailun tuomaristoissa on mukana alan parhaita asiantuntijoita.

 

cd²-kilpailun yhteydessä järjestetään miniseminaari, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa luovasta ideoinnista sekä esimerkkejä menestyneistä luovan alan kehityshankkeista. Miniseminaarissa puhujina ovat Aalto ylipiston M!nd-tutkimusryhmän yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki sekä tanskalaisen CKO:n toimitusjohtaja Rasmus Wiinstedt Tscherning. Lisäksi luvassa on kaksi case-esimerkkiä DigiDemo- ja CreaDemo-tukea saaneesta hankkeesta. Kilpailun ohessa Luova Suomi -hanke toteuttaa Kuvaa pitchausvideo -session.

 

Vuoden 2013 cd²-tapahtumassa yhdistyvät c² ja d² -kilpailut, jotka ovat osa AVEKin DigiDemo- ja CreaDemo-rahoitusohjelmia. c² tarjoaa väylän luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia tuote- tai palveluinnovaatioita. d² painottaa erityisesti digitaalisiin kanaviin tehtäviä kulttuurisia sisältö- ja palveluideoita.

 

Tapahtuman Facebook-sivu on osoitteessa http://www.facebook.com/Cd2Pitchauskilpailu

cd²-tapahtuman logon on suunnitellut ja toteuttanut Milla Moilanen.

 

Lisätietoja antavat:

Tuottaja Heidi Moberg, puh. 0400 258 124, heidi.moberg@diges.info.

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

 

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs