Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » AVEKilta 60 000 euroa tukea tv-sarjojen käsikirjoituksille

AVEK

AVEKilta 60 000 euroa tukea tv-sarjojen käsikirjoituksille

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2011 klo 10:48
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakoi 60 000 euroa käsikirjoitustukea tv-sarjoille. Tukea myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Käsikirjoitustukihakemuksia tuli 36, joista tukea myönnettiin yhdeksälle.

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhonen kertoo hakemuksissa näkyneen toistuvana teemana suomalaisten suhteet vieraisiin kulttuureihin ja maahanmuuttoon. ”Tämä aihe on nyt ilmassa, ja on luonnollista että se heijastuu myös tv-sarjoihin. Eivät taiteilijat elä irti todellisuudesta”, Korhonen toteaa. Tukea saaneista käsikirjoituksista esimerkiksi Anna Lappalaisen neliosainen Lumikukkia kertoo kolmesta parempaa elämää etsivästä thaimaalaisesta naisesta, jotka tulevat postimyyntivaimoina Pohjanmaalle. Maria Suomisen ja Iiris Saaren-Seppälän Helsinki East taas on kolmiosainen rikossarja kansainvälisestä huume- ja ihmiskaupasta Suomessa.

Tuetuista käsikirjoituksista useassa on dokumentaariset lähtökohdat. Mukana on Aarne Norbergin ja Outi Aholan todellisuuteen perustava draamasarja 1990-luvun pankkikriisistä sekä Tarja Kylmän kolmiosainen sarja yksilökokemuksen löytämisestä 1830-luvun heräävässä Suomessa. Vain yksi tuetuista käsikirjoituksista on komediallinen: Heikki Huttu-Hiltusen terapiakulttuuria, elämäntapakursseja ja guruja hulvattomasti tutkiva sarja Kaksostutkimus.

AVEKin tv-sarjojen käsikirjoitustukia myönnettiin alkuperäisaiheisiin perustuville lyhyille 1–6-osaisille sarjoille. Tuki on suunnattu ammattikäsikirjoittajille, joilla on jo näyttöä av-alan töistä. Tuotantoneuvoja Korhonen olisi kuitenkin toivonut, että tukea saaneiden joukkoon olisi päässyt enemmän uusiakin tekijöitä. ”Pieni yllätys oli, että pääosin esiin nousivat kokeneet tekijät”, Korhonen sanoo.

Tukipäätökset ovat nähtävissä osoitteessa http://www.kopiosto.fi/avek/paatokset/fi_FI/tv_sarjat/

Lisätietoja antavat:
Tuotantoneuvoja Timo Korhonen, timo.korhonen@avek.kopiosto.fi, 09 4315 2352
Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola@avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digisovittimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon sekä opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo-määrärahasta tukea kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs