Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » AVEK myönsi 360 500 euroa DigiDemo-tukea

AVEK

AVEK myönsi 360 500 euroa DigiDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2012 klo 11:50
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt yhteensä 360 500 euroa DigiDemo-tukea. Tukimuoto on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin. Lokakuun lopussa päättyneessä vuoden toisessa haussa DigiDemo-avustusta tavoiteltiin yhteensä 178 hakemuksella. Myönteisen päätöksen sai 49 hanketta.

 

DigiDemo-tukea myönnetään konseptisuunnitteluun, demo- tai tuotekehitys-hankkeisiin ja tv-ohjelmapilotteihin. Tällä kertaa konseptisuunnittelun tukea myönnettiin 33 hankkeelle yhteensä 115 500 euroa ja demohankkeiden tukea 12 hankkeelle yhteensä 164 000 euroa. Tv-pilottitukea sai 4 hanketta, yhteensä 81 000 euroa.

 

DigiDemo-tuen suosio on kasvanut tasaisesti. Tälläkin kertaa DigiDemo-hakemuksia tuli paljon, 178 kappaletta.  Syksyn haussa näkyivät IT-alan irtisanomiset, joiden myötä on syntynyt uusia peliyrityksiä.  Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan on harmillista, että hakemusten suuren määrän takia myös ansiokkaita hankkeita jouduttiin jättämään vaille tukea. ”Myönteiseen tukipäätökseen vaikuttavia tekijöitä olivat hankkeen uutuusarvo, demoamisen aito tarve sekä hankkeen selkeys ja kirkas päämäärä”, Moilanen kertoo.

 

Tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovat konsultti Markus Leikola, kouluttaja, projektipäällikkö ja tuottaja Marit Hohtokari sekä digitaalisen median asiantuntija Marja Heinonen.

 

DigiDemo-tuen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitysmahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin. DigiDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Vuonna 2012 määrärahan suuruus on 930 000 euroa.

 

DigiDemon seuraava hakuaika on 1.-31.3.2013. Hakemukset tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä. Hakukriteereihin voi tutustua AVEKin internetsivuilla, www.kopiosto.fi/avek.

 

Tukipäätökset:

http://www.kopiosto.fi/avek/

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

 

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs