Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » UUSI HOTELLI ELOKUUSSA HAVIS AMANDAN AUKIOLLE - HOTEL MANTA OF HELSINKI

Restel Hotel Group

UUSI HOTELLI ELOKUUSSA HAVIS AMANDAN AUKIOLLE - HOTEL MANTA OF HELSINKI

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 12:30
Julkaisija: Restel Hotel Group

Helsingin taidemuseo, Helsingin juhlaviikot ja Restel Hotel Group mahdollistavat ennen kokemattoman elämyksen elokuussa 2014. Vain kahden kuukauden ajan on mahdollista yöpyä hotellihuoneessa, jonka keskipiste on Helsingin rakastetuin julkinen veistos, Havis Amanda Helsingin Kauppatorilla. Yhden huoneen Hotel Manta of Helsinki on japanilaisen taiteilijan Tatzu Nishin teos ja Helsingin Taidemuseon tuottama hanke ja osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Restel Hotel Group on Helsingin juhlaviikkojen virallinen majoitusyhteistyökumppani ja hotellihuoneen varaaminen on mahdollista 25.4.2014 alkaen Restelin varausjärjestelmästä www.hotellimaailma.fi.

 

Viisi metriä korkean suihkulähdekokonaisuuden huipulle Mantan ympärille rakennetaan hotellihuone, josta avautuu näkymä sataman suuntaan. Hotellivierailla on ainutlaatuinen tilaisuus kohdata kasvotusten neito, joka yleensä on tavoittamattomissa jalustansa huipulla. Mantan patsas nousee huoneessa esiin vuoteen keskeltä. Hotellissa on mahdollista yöpyä 15.8. - 12.10.2014. Noin 40 neliömetrin kokoisen huoneen muun sisutuksen suunnittelusta vastaa Tatzu Nishi. Huoneessa on mm. oma suihku ja wc ja televisio. Hotellihuone on mahdollista varata yhdeksi yöksi kerrallaan. Hotel Manta of Helsinki on päivittäin klo 11.30 – 17.30 auki näyttelyvieraille.

 

Japanilainen taiteilija Tatzu Nishi (s.1960) asuu ja työskentelee Berliinissä ja Tokiossa. Hän toteuttaa julkisia tilasidonnaisia taideprojekteja ympäri maailmaa. Hän valitsee teoksensa lähtökohdaksi julkisen veistoksen, muistomerkin tai rakennuksen osan, jonka ympärille hän rakentaa kodinomaisen intiimin tilan tai vaikkapa hotellihuoneen. Hän paitsi tuo teokselle uuden – surrealistisen – kontekstin, tarjoaa myös katsojille uudenlaisia näkökulmia kaupunkitilaan. Helsingin taidemuseo ja Juhlaviikot kutsuvat kansainvälisesti tunnetun Nishin toteuttamaan ensimmäisen projektinsa Pohjoismaissa.

 

Havis Amanda -suihkulähde julkistettiin 20.9.1908. Pariisissa asunut ja työskennellyt kuvanveistäjä Ville Vallgren muotoili kokonaisuuden osat Ranskassa. Julkistamisen jälkeen alaston naishahmo aiheutti skandaalin ja teoksen poistamista vaadittiin. Mantasta on reilun sadan vuoden aikana tullut kaikkien helsinkiläisten kohtauspaikka. Mantan ympärille kokoonnutaan muun muassa vapun viettoon.

 

Lisätiedot:

Karri Buchertille, Helsingin taidemuseo, p. 050-3046707, karri.buchert@hel.fi

Gabor Pusztai, Restel Oy, aluejohtaja, Helsingin alue, 0400-605274, gabor.pusztai@restel.fi

Varaukset ja tiedot hotellista: www.hotellimaailma.fi/hotellit/helsinki/hotel-manta-of-helsinki

 

Yli 5 000 alan ammattilaista työllistävä Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Liikevaihto vuonna 2013 oli 395 M€. Restel harjoittaa hotelliliiketoimintaa 47 hotellilla, joihin kuuluvat kansainvälisten Crowne Plaza ja Holiday Inn -ketjujen lisäksi kotimaiset Cumulus- ja Rantasipi-ketjut, sekä Hotelli Seurahuone Helsinki ja Hotel Atlas Kuopio. Ravintoloita Restelillä on noin 250. Laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet, sekä yli 60 liikepaikalla toimiva liikenneasemaketju HelmiSimpukka. Restelin ravintoloihin kuuluvat myös Hemingway’s-, Blok-, Mario- ja Wanha Mestari –ketjut, sekä ravintolat Kaarle XII, Vespa, Primula, Baker’s ja Central. Uusin tulokas Restelin ravintolarepertuaariin on loppuvuodesta 2013 alkunsa saanut Suomen Burger King –ketju.

Lisätietoja: www.restel.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs