Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Toimituksille tiedoksi: Venäjän ulottuvuus Suomen matkailussa

Työ- ja elinkeinoministeriö

Toimituksille tiedoksi: Venäjän ulottuvuus Suomen matkailussa

Kutsu.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 14:33
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori käynnisti vuoden alussa matkailun kärkihankkeen. Sen tavoitteena on lisätä Suomen matkailullista vetovoimaa, tukea matkailuelinkeinon kilpailukykyä ja kasvua ja nostaa arvostusta. Hankkeeseen kuuluu neljä alueellista tilaisuutta, joissa alan paikalliset toimivat saavat äänensä kuuluviin. Itä-Suomen matkailun aluetilaisuus järjestetään

maanantaina 5.5. klo. 9.30 -16.00
Holiday Club Saimaa,
Rauhanrinne 1,55320 Rauha

Tilaisuuden kärkenä on Itäisen Suomen matkailun tulevaisuus ja Venäjän rooli siinä. Itäliikkuvuudesta alustaa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Esillä ovat myös matkailun rahoitus sekä Matkailun edistämiskeskus MEK:n ja Finpron tuleva fuusio.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus haastatella ministeri Vapaavuorta työryhmätyöskentelyn alkaessa noin klo 11.30. Toimitukset ovat myös tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Venäläiset tekivät Suomeen viime vuonna 5,52 milj. matkaa. Suomi on venäläisten toiseksi suosituin ulkomaanmatkakohde Ukrainan jälkeen ja suurin Suomeen saapuva ulkomaalaisten ryhmä.

Venäjän hiipuvan talouskasvun ja ruplan heikon kurssin vuoksi venäläisten vierailijoiden määrät ovat pudonneet viime kuukausina. Tämän vuoden alussa tehtiin itärajalla noin 2,8 miljoonaa rajanylitystä kun vuotta aiemmin niitä oli hieman yli 2,9 miljoonaa eli laskua on noin 4 %. Myös viisumihakemusten määrä on laskenut.

Tilaisuuden ohjelmaan ja matkailun kärkihankkeeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa

http://www.tem.fi/matkailu2014

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Pihla Väänänen, TEM; p. 029 504 7587

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs