Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tarkennettu tiedote: Juhannusta juhlitaan Myllysaaressa ja Kehruuhuoneella

Lappeenrannan kaupunki

Tarkennettu tiedote: Juhannusta juhlitaan Myllysaaressa ja Kehruuhuoneella

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin tiedote ma 20.6.2016 klo 8 / Juhannusta juhlitaan Myllysaaressa ja Kehruuhuoneella
 > Kehruuhuoneen ohjelmatietoja muuttunut > tiedote päivitetty uusilla tiedoilla 20.6. klo 12

Perinteinen juhannuskokko sytytetään Lappeenrannan Myllysaaren edustalla juhannusaattona 24. kesäkuuta klo 21. 

Kokon järjestämisestä vastaavat perinteisesti Kaukaan Laulumiehet ry sekä Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi.  Kaukaan Laulumiehet rakentavat kokon talkoilla ja rakennustarvikkeena he käyttävät rojupuuta, joka on saatu pääosin lahjoituksina eri tahoilta. 

Myllysaaren juhannuskokko on tärkeä perinne kaupunkilaisille. Sen on todistanut aikaisempien vuosien tuhatpäinen yleisö. Myllysaareen tullaan nauttimaan juhannuskokon lisäksi upeista järvimaisemista ja rantavesistä. 

Kaukaan Laulumiehet ovat vastanneet Myllysaaren juhannuskokosta jo yli kymmenenä juhannuksena. Arkistolähteiden mukaan juhannuskokosta on saanut nauttia Myllysaaressa ensimmäisen kerran kuitenkin jo vuonna 1956.

 

Juhannusaaton juhlijoille musiikkia Myllysaaren kokolla 

Lappeenrannan Myllysaaren juhannuskokolla musisoivat Kehruuhuoneen kesämuusikot. Juhannusmusiikki soi säävarauksella Myllysaaren nurmialueen lavalla klo 21–21.30.

 

Juhannusaattoa vietetään myös Kehruuhuoneella 

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone tarjoaa juhannusaattona klo 11–21 karjalaista ohjelmaa koko perheelle: ruokaa, musiikkia, yhteislaulua ja leppeää juhannustunnelmaa. Viimevuotiseen tapaan lipunnosto suoritetaan klo 18. 

Kehruuhuoneen juhannus alkaa klo 11, kun tarjolle katetaan lohikeittoa ja talon ruisleipää sekä jälkiruuaksi kahvia tai teetä. Aterian hinta on 10 euroa. Varsinainen ohjelma alkaa klo 12, kun Sari Kaasinen kertoo Kehruuhuoneen 200-vuotisesta historiasta Kehruuhuoneesta kuultua”-tuokiossa. Iltapäivällä Kansanmusiikkiyhtye Roihu pääsee vauhtiin klo 13 ja lasten tunti alkaa klo 15. Tällöin Kehruuhuoneen kesämuusikot laulattavat ja leikittävät lapsia. Hauru-yhtye tarjoaa karjalaista nuorta energiaa klo 16 alkaen. Kaikki juhannusaaton esitykset ovat maksuttomia. 

Kehruuhuoneen toimitusjohtaja Sari Kaasinen toivottaa juhannusaaton viettäjät lämpimästi tervetulleeksi Lappeenrannan linnoitukseen. 

– Lohikeittoa saa koko päivän niin kauan, kun sitä vain riittää. Illan viimeisenä ohjelmanumerona on klo 18 olevan lipunnoston jälkeen alkava yhteislauluilta, jossa Seppo Äikäs toimii laulattajana ja säestäjänä, Kaasinen lisää.

 Hyvää juhannusta!

 

LISÄTIETOJA:

Kaukaan Laulumiehet ry
puheenjohtaja Pertti Lallo
puh. 0400 158 445
pertti.lallo@quicknet.inet.fi

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi
etumies Jaana Kälviäinen
puh. 040 048 3046
jaana.kalviainen@lappeenranta.fi

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone
toimitusjohtaja Sari Kaasinen
puh. 050 564 0938
sari.kaasinen@kehruuhuone.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs