Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suomalaisbussin maailmanvalloitus jatkuu - pääseekö Pikavuoro Australiaan?

Rantapallo

Suomalaisbussin maailmanvalloitus jatkuu - pääseekö Pikavuoro Australiaan?

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2012 klo 15:26
Julkaisija: Rantapallo

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi on saavuttanut Australian. Maahantuloviranomaisten tarkastusta odottavan Ajokki Royalin kohtalo on vielä epäselvä. 

Takana jo 20 000 kilometriä, edessä koko Australia

Kuljettaja Jani Laineella ja suomalaisella Ajokki Royal -bussilla on takanaan jo yli 20 000 kilometrin matka Venäjän ja Aasian halki. Viime päivät on jännitetty 24-vuotiaan Ajokin selviämistä Australian maahantuloviranomaisten syynistä bussin saavuttua meriteitse Singaporesta Darwiniin.

 - Ulkomailta saapuvat ajoneuvot joutuvat karanteeniin ja täyspuhdistukseen ennen kuin saavat luvan liikennöidä Australiassa. Näin halutaan estää vierasperäisten eliöiden päätyminen mantereelle autojen rakenteissa, kertoo Laine.

Halpaa tai helppoa ulkomaisen bussin tuominen Australiaan ei ole. On täysin karanteeniviranomaisista kiinni, kuinka monta päivää ja yksittäistä pesukertaa tarvitaan, ennen kuin ajoneuvo hyväksytään riittävän puhtaaksi Australiaan.

 - Australia tiukkoine säädöksineen ja määräyksineen on toden teolla työllistänyt. Pesuoperaatioon on tähän mennessä kulunut reilu viikko ja arviolta lähes 10 000 euroa. Saa nähdä miten Ajokin käy!

Kyydissä 20 suomalaisseikkailijaa, tähtäimenä Melbournen F1-kisat

Pikavuoro starttasi Suomesta tammikuussa 2011 ja vuoden aikana se on ehtinyt nähdä jo kymmenen maata. Australian ohjelmassa Laineella kumppaneineen on matka koko mantereen halki.

- Rennon Aasian-etapin jälkeen pikavuoroilu alkaa nyt toden teolla. Puolentoista kuukauden aikana matkaa on taitettavana yli 10 000 kilometriä, myhäilee Laine.

Darwinista alkava etappi päättyy Melbourneen maaliskuun puolivälissä juuri ennen formulakisoja. Pikavuoron mukana matkustaa parikymmenpäinen suomalaisseurue uusimpina vahvistuksinaan myös yksi saksalaismatkustaja ja yksi australiansuomalainen.

Seurueeseen kuuluu lisäksi Rantapallon reportteri Kalle Jokinen, joka pitää kotisohvalaiset Pikavuoro maailman ympäri -blogin välityksellä ajan tasalla seikkailun käänteistä.

- Australia on ollut unelmanani pyöreästi puolet elämästäni. Sateinen Darwinkaan ei ole onnistunut innostusta sammuttamaan, vaan fiilis on kertakaikkisen mahtava. Nyt voimme vain toivoa, että Ajokille näytetään vihreää valoa ja pääsemme jatkamaan matkaa tutulla bussilla.

Australian jälkeen kohteena Amerikka

Pikavuoro maailman ympäri on jatkoa viime talvena runsaasti huomiota keränneelle Pikavuoro Bangkokiin -matkalle. Kuljettaja Laine on nyt kolmevuotisella matkalla ympäri koko maailman.

Aasia on jätetty taakse ja Australian jälkeen ohjelmassa on ensin kesäloma ja sitten molempien Amerikan mantereiden valloitus. Australian, Amerikkojan sekä Afrikan jälkeen Ajokin on tarkoitus saapua Eurooppaan ja Suomeen vuoden 2014 aikana, jolloin siitä tulee maailman ensimmäinen koko maapallon kiertänyt linja-auto.

Lisätietoja

Kuvat:

Jani Laine Malesian Penangissa, Kuva: Rantapallo.fi/Kalle Jokinen
Ajokki viidakkotiellä Malesiassa, Kuva: Rantapallo.fi/Kalle Jokinen
Ajokki Australiassa matkalla puhdistukseen, Kuva: Silvio Nardi Tironi


Salon Tilausmatkat Oy

Kuljettaja Jani Laine
+61 402 237 954
jani.laine@salontilausmatkat.fi 

Rantapallo Oy

Pikavuororeportteri Kalle Jokinen
+61 478 133 363
kalle.jokinen@rantapallo.fi

Pikavuoro maailman ympäri

Liitetiedostot

Suomen suosituin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, keskustelut, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs