Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Seniorimatkailijat suuntaavat Saloon

Eläkeliitto ry

Seniorimatkailijat suuntaavat Saloon

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Eläkeliitto ry

 

Varsinais-Suomessa sijaitsevan Salon matkailualalta löytyy erikoinen yksityiskohta. Usean vuoden ajan kaupungin majoitusvuorokausista 50 % on kertynyt suurelle yleisölle tuntemattomasta Lehmirannan lomakeskuksesta. Tänä vuonna tammi-maaliskuussa osuus oli jo 54 %. Liikematkailijat ovat Salon miltei jättäneet, mutta Lehmirannan valtti ovatkin eläkeikäiset, joita lomakeskuksen yöpyvistä asiakkaista on 96 %.

Seniorimatkailijoita saapuu Lehmirantaan eri puolilta Suomea, pääasiassa linja-autoryhmissä, mutta lisääntyvässä määrin myös pareittain tai ystävien kesken. Senioreita kiinnostaa Lounais-Suomen ja Salon nähtävyyksien lisäksi juuri heitä varten suunniteltu runsas ohjelma. Esim. pelimanni- ja vanhasta tanssimusiikista kiinnostuneet kokoontuvat kuukausittain Lehmijärven rannalle Pelimanniviikolle.

Pelimannit Erkki Kirjala Vilppulasta ja Matti Karhu Kylmäkoskelta pitävät siitä että pääsevät soittamaan yhdessä ja viettämään aikaa omanikäisessä seurassa. Molemmat viettävät Salossa 4–7 viikkoa vuodessa, Kirjala vuodesta 1992 ja Karhu vuodesta 2001 lähtien.

-          Täällä on ihan eri henki kuin muualla. Väki vaihtuu, mutta kaikki ovat samanhenkisiä, aikuisia ihmisiä. Paljon ystäviä on vuosien varrella löytynyt, miehet kertovat kuin yhdestä suusta.

Eläkeliitto ry:n omistamassa, hotelli-, ravintola- ja kylpyläpalveluita tarjoavassa loma- ja kurssikeskuksessa järjestetään eläkeikäisille suunnattuja ohjelmallisia lomia, harrastekursseja ja tapahtumia.

 

Liitetiedostot

Kuvat:
Viulisti Matti Karhu ja harmonikansoittaja Erkki Irjala ovat Lehmirannan Pelimanniviikkojen konkareita. Yhteenlaskettujen lomaviikkojen määrä on noin 250. Kuva: Jonna Elovaara

Pihatanssia_Lehmirannassa.jpg: Haitarinsoittajat saavat helposti aikaan pienimuotoiset tanssit. Kuva: Jonna Elovaara

Laivan_kannella_Jouko_Kalliokoski.jpg: Saaristo kiinnostaa senioreita päiväretkien kohteena. Kuva: Jouko Kalliokoski

Tanssijono.jpg: Tanssinopettaja Antti Helenne tanssittaa koko jonollista tanssikurssilaisia. Kuva: Jonna Elovaara

Lehmiranta_jarvelle.jpg: Lehmirannan lomakeskus sijaitsee Lehmijärven rannalla Teijon kansallispuiston läheisyydessä. Kuva: Hannu Peltola

 

 

Lisätiedot:
Palvelupäällikkö Tanja Bergroth, Lehmirannan lomakeskus, puh. 040 727 5610, tanja.bergroth@elakeliitto.fi

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs