Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Savonlinjalle myönnetty Avainlippu

Savonlinja

Savonlinjalle myönnetty Avainlippu

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 06:00
Julkaisija: Savonlinja

 

Kotimainen bussiyhtiö Savonlinja on nyt Avainlippu-yritys. Liiketoimintajohtaja Kai Honkanen toteaa, että Avainlippu on luonteva etappi läpikotaisin sinivalkoiselle yritykselle, jonka Honkasen isoisä Toivo perusti vuonna 1924.

- Olemme aina liputtaneet kotimaisuuden puolesta, joten meille tämä on erittäin luonnollinen askel, Honkanen toteaa.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Jo Savonlinjan strategiassa linjataan yrityksen suurimmiksi kilpailutekijöiksi palvelu, ihmisläheisyys, luotettavuus ja suomalaisuus. Yritys maksaa palkat ja verot Suomeen ja ”suosii suomalaista” myös alihankinnoissaan.

- Avainlippu tukee yrityksemme viestiä ja samalla myös ostopäätöstä tekevää asiakasta, Honkanen lisää. Avainlipun käyttöoikeuden myöntää hakemusten perusteella Avainlippu-toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Avainlippu on myönnetty tuhansille suomalaisille tuotteille ja palveluille.

- Savonlinja on ensimmäinen tämän kokoluokan bussiyhtiö, jolle Avainlippu on myönnetty. Samalla olemme ensimmäinen kaukoliikenteen toimija, jolla on Avainlippu, toteaa Honkanen ja muistuttaa, että myös tilausajot ja elämysmatkat ovat vahva toiminta-alue yritykselle.

Avainlippu komppaa hienosti Savonlinjan uutta visuaalista ilmettä, jonka keskiössä on supisuomalainen maisema. Suomikuva-visualisointi kuvaa yrityksen lähes sadan vuoden matkaa läpi Suomen. Savonlinjan uudet, huokeat Suomireitit jatkavat tätä perinnettä.

Honkasen mukaan Avainlippu-kriteerien täyttäminen ei ollut Savonlinjan kohdalla erityisen vaikeaa. Palveluyritysten osalta Avainlippu-säännöissä todetaan mm. että yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa.

 

Lisätietoja: liiketoimintajohtaja Kai Honkanen
Sähköposti kai.honkanen@savonlinja.fi / puh +358 40 843 0545

Savonlinja Oy aloitti aikataulun mukaisen liikenteen Lappeenrannan ja Lauritsalan välillä uudella T-Fordilla vuonna 1924. Tänä päivänä Savonlinja on perheyritys, joka työllistää noin 800 linja-autoalan ammattilaista. Savonlinja liikennöi noin 500 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 14 miljoonaa matkustajaa ja bussit taittavat taivalta yli 30 miljoonaa kilometriä.

Lisätietoja Savonlinjasta löytyy osoitteesta www.savonlinja.fi

Facebook - https://www.facebook.com/savonlinja
Twitter - https://twitter.com/savonlinja
Instagram - https://www.instagram.com/savonlinja

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs