Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Salla - Keskellä ei mitään

Salla keskellä ei mitään

Salla - Keskellä ei mitään

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 08:15
Julkaisija: Salla keskellä ei mitään

Kaukana kaikesta, erämaan syleilyssä, jylhien tuntureiden suojassa on Salla. Idyllinen ja kodikas kylä, eläväinen ja yritteliäs, huumoria pursuileva kunta. Tunnettu toki talvestaan, mutta moniko on kokenut Sallan kesän? -50 asteen pakkaset vaihtuvat vehreyttään tulvivaan luontoon ja ihmiset ovat tarmoa täynnä ympäri vuorokauden valaisevan auringon antamasta energiasta.

Tänä kesänä vietetään kolmatta kertaa Äinpäin –päivää, jolloin kääntyy Sallassa vuorokausirytmi ylösalaisin eli “äinpäin”. Ja miksikäs ei, onhan meillä yöllä yhtä valoisaa, kuin päivälläkin. Mutta helle hieman helpottaa yön ajaksi! Kokemus voi olla hyvinkin eksoottinen ja erikoinen, kun tunnelma kuitenkin valoisuudesta huolimatta on hieman erilainen kesäyönä, kuin päivisin. Se vain täytyy itse kokea.

Äinpäin –päivillä ovat Sallan kirkonkylän liikkeet avoinna puolilleöin asti ja koko kylän raitti on täynnä humoristista ja viihdyttävää ohjelmaa ja tekemistä. Tarjolla on mm. kilpailuja, arvontoja, elävää musiikkia ja erikoistarjouksia koko perheelle. Paikalle kokoontuu paljon paikallisia sekä lähikuntien asukkaita viettämään hauskaa iltaa ja lapsista on hauskaa saada kerrankin olla kylillä yöhön asti.

Keskiyöllä kipuaa väki tunturiin sillä silloin alkaa Sallatunturin huipulla Yöttömän yön jooga. Ihaile kauas kantavia erämaa maisemia ja nauti kesäyön raikkaudesta samalla, kun hellit kehoasi rentouttavan ja vetreyttävän joogan avulla. Joogan jälkeen toteutetaan mielikuvarentoutus teemalla "oman itsensä vahvistaminen", tämä myöskin tunturin päällä.
Tarjolla on myös yöllinen savusauna ja pulahdus Outalammen virkistävässä vedessä, joka viimeistelee mukavasti myös tunturin päälliset rentoutusharjoituksetkin. Vaihtoehto hiljaisuudelle ja rentoutumiselle löytyy vaikkapa vauhdikkaasta pyöräretkestä, yöpyörävuokra on myös päivävuokraa edullisempi.Tai jos reippailun ja luonnonhelmassa hiljentymisen sijaan tuntuu menojalka vipattavan ja kaipaavan väkeä ympärilleen, niin voi lähteä tunnelmalliseen pubiin nauttimaan elävästä musiikista.

Seuraavana yönä aktiivinen yöelämä jatkuu sillä jo toista kertaa starttaa polkuja pitkin väkeä kipittelemään Salla Midnight Trail Marathon. Osallistujat lähtevät matkaan klo 21:00 illalla ja viimeiset saapuvat maaliin aamuun mennessä. Sarjoja löytyy joka makuun: Täysmaraton 42km, puolimaraton 21km, sprinttimatka 12,5km ja kaikissa miesten ja naisten sarjat.

Tervetuloa kokemaan kesäinen yö Sallaan keskiyön auringon alle!


Lisätietoja: heli.karjalainen@salla.fi     +358 400 159 022

http://loma.salla.fi/fi/tapahtumat/

http://www.sallatrailmarathon.fi/


Äinpäin –päivä / Salla in the middle of the night 10.7.2015
Salla Midnight Trail Marathon 11.7.2015

Linkki uutiseen:

http://loma.salla.fi/fi/tapahtumat/1429783939/
http://loma.salla.fi/fi/tapahtumat/1430218130/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs