Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Ruokamatkailumaana Ruotsi on Suomea edellä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ruokamatkailumaana Ruotsi on Suomea edellä

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2014 klo 10:54
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ruokamatkailu on yksi suurista tulevaisuuden matkailutrendeistä. Suomen kannattaa hakea oppia naapurimaa Ruotsista, jossa ruokamatkailun kehittäminen on osa maan matkailustrategiaa ja visiota.

Det Nya Matlandet on Ruotsin maaseutuministeri Eskil Erlandssonin vuonna 2008 alullepanema visio, jonka tavoitteena on kehittää Ruotsin tunnettuutta ruokamaana. Vision viisi osa-aluetta ovat julkinen sektori, ruokatuotanto, jalostettu ruoka, ravintolat sekä matkailu.

Tavoitteena on parantaa ruoan laatua julkisella sektorilla, esimerkiksi kouluruokailua. Maanviljelijöille sekä niin isoille kuin pienemmille elintarviketuottajille halutaan parempaa tuottavuutta. Lisäksi tavoitteena on elintarvikeviennin nostaminen, ravintoloiden laadun parantaminen sekä Ruotsiin saapuvan ruokamatkailun lisääminen.

Ruokamatkailu on tulevaisuuden matkailutrendi

Ruokamatkailu on yksi suurista matkailutrendeistä, jonka merkitys kasvaa koko ajan. Tulevaisuuden matkailija hakee entistä useammin osallistumista ja ainutkertaisia elämyksiä. Matkailija haluaa myös tutustua kohdemaan kulttuuriin syvemmin. Ruoan avulla tämä onnistuu helposti.

Tulevaisuuden matkailija on myös utelias: hän haluaa päästä lähemmäs paikallisuutta. Siksi ruokamatkailu vastaa hyvin tulevaisuuden matkailijan toiveita ja odotuksia.

Tiedot käyvät ilmi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa tehdystä opinnäytetyöstä, joka selvitti, miten ruoka näkyy Ruotsin matkailustrategiassa ja visiossa. Lisäksi tutkimus kertoo, kuka ja ketkä kehittävät ruokamatkailua Ruotsissa ja miten sitä kehitetään. Opinnäytetyön tuloksia voidaan hyödyntää Suomen ruokamatkailun kehittämisessä.

 

Linkki opinnäytetyöhön >>

 

Lisätietoja

Maiju Kettunen, opiskelija, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Kristiina Havas, matkailun lehtori, projektipäällikkö, HAAGA-HELIA, puh. 0500 688 332

Kristiina Jaakonaho, tutkimus- ja kehitysmenetelmien lehtori, HAAGA-HELIA, puh. 040 488 75 95

 

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs