Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Rukan ensimmäinen Pipolätkä-turnaus tammikuussa

Ruka-Kuusamo Matkailu

Rukan ensimmäinen Pipolätkä-turnaus tammikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 12:58
Julkaisija: Ruka-Kuusamo Matkailu

Rukan ensimmäinen Pipolätkä-turnaus pelataan Kaltiolammen luonnonjäällä

Rukan talveen tulee uusi, letkeä tapahtuma, kun kautta aikojen ensimmäinen Rukan Pipolätkä-turnaus pelataan Kaltiolammen jäällä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Tunturikeskusten komeimmalla luonnonjäällä Rukankylän ytimessä mitellään rennolla meiningillä ja kaveriporukoilla. Mukaan mahtuu 40 pipolätkä-joukkuetta.

Turnaustunnelman kohottaminen alkaa jo perjantai-iltana Ravintola Coloradossa, missä ratkotaan pöytälätkän piirinmestaruudet jonka jälkeen viihdyttää Grooving High Allstars Rantasipi Rukahovissa. Lauantain iltakarkeloissa Pisteessä soittaa Laskuteline.  

– Pipolätkä on vähän niin kuin suofutista, mutta talvisissa olosuhteissa. Se on matalan kynnyksen mahdottoman mukavaa kuntoliikuntaa, kuvailee Jesse Laaksonen turnauksen järjestävästä TD Productions Oy:stä.

Viikonvaihteen järjestelyissä on tiiviisti mukana myös Rukan kävelykyläyhdistys. Kyläpäällikkö Harri Niskasen mukaan Ruka tarjoaa turnaukselle erinomaiset puitteet. Eturinteiden ja Pisteen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kaltiolampi jäädytetään niin tasaiseksi kuin luonnonvesi voidaan jäädyttää. 

– Rukalla kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla ja myös yleisön on helppo löytää paikalle, hän sanoo.

Rukan Pipolätkästä on tarkoitus kasvattaa merkittävä kansallinen talvitapahtuma, jonne tullaan pelaamisen lisäksi pitämään hauskaa koko viikonlopuksi.

– Suomalaiset ovat jääkiekkokansaa ja varsinkin sitä ollaan täällä pohjoisessa, missä puolen Suomen oman joukkueen pelejä seurataan tarkasti. Uskon, että tapahtuma löytää nopeasti pelaajansa ja yleisönsä, Niskanen sanoo.

Todennäköistä on, että Rukan turnaukseen osallistuu myös ammattipelaajista ja jääkiekkoa vakavasti harrastavista pelaajista koostuvia joukkueita.

Pipolätkä on rento, kaveriporukoiden pelimuodoksi muokattu versio jääkiekosta. Säännöt ovat yksinkertaiset: pelataan nelimiehisin kentällisin ja ilman maalivahtia. Joukkueessa saa olla korkeintaan kahdeksan pelaajaa. Lisenssirajoitteita ei ole ja pelaajat tarvitsevat mukaansa vain luistimet, mailan ja kypärän. Yksi ottelu kestää 15 minuuttia.

– Oleellisia eroja jääkiekkoon verrattuna ovat turvallisuuden edistämiseksi tehdyt rajoitukset, kuten taklaus- ja lämärikielto. Pelissä ei tunneta pitkiä kiekkoja tai paitsioita, listaa Laaksonen.

Parhaat joukkueet palkitaan ja erityisesti voittajalle on luvassa varsin mukava potti.

Pelien lisäksi Rukan turnaukseen järjestetään monipuolista oheisohjelmaa, joten paikanpäälle kannattaa tulla, vaikka itse jääkiekko ei kiinnostaisikaan.  

 

Rukan Pipolätkä -turnaus Kaltiolammen jäällä lauantaina 29.–31.1.2016.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Harri Niskanen, Rukan kävelykyläyhdistys, puh. 040 507 3155, harri.niskanen@ruka.fi

Jesse Laaksonen, TD Productions Oy, puh. 050 346 4564, jesse@tdproductions.fi 

www.ruka.fi/pipolatka

Kuva- ja logomateriaalia

 

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n perustivat alueen suurimmat matkailutoimijat ja Kuusamon kaupunki vuonna 2002. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä ja lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta. Lisäksi tehtävänä on kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs