Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Risteily-yhtiö St. Peter Line käsittelee jätevedet vastuullisesti

St. Peter Line Limited

Risteily-yhtiö St. Peter Line käsittelee jätevedet vastuullisesti

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 15:45
Julkaisija: St. Peter Line Limited

Risteily-yhtiö St. Peter Linen alukset jättävät kaikki jätevetensä satamissa sijaitseviin jätevedenpuhdistuslaitoksiin. Kaikki Suomessa liikennöivät matkustajalauttayhtiöt ovat sitoutuneet käyttämään satamien tarjoamaa jätevedenkäsittelyä.

St. Peter Linen alus M/S Princess Maria liikennöi Itämerellä Helsinki-Pietari-väliä ja M/S Princess Anastasia risteilee Helsingin ja Pietarin lisäksi myös Tukholman ja Tallinnan satamien kautta. Kaikissa vierailusatamissa hyödynnetään niiden tarjoamia jätteenkäsittelylaitoksia. Jätevettä ei missään olosuhteessa johdeta mereen.

-          Aluksemme jättävät kaiken jäteveden satamiin. Asian voi tarkistaa vierailusatamistamme Helsingissä, Tukholmassa, Tallinnassa ja Pietarissa, sanoo St. Peter Linen toimitusjohtaja Roland Forssell.

Risteilyaluksissa syntyy kahdentyyppistä jätevettä: harmaata ja mustaa vettä. Harmaa vesi tarkoittaa esimerkiksi peseytymisessä ja ruoanlaitossa muodostuvaa jätevettä ja musta vesi käymälävettä. Vesi pumpataan satamissa laivan suljetusta jätevesijärjestelmästä suoraan jätevedenpuhdistamoille.

Jätevesien käsittely satamissa ei aiheuta risteily-yhtiöille lisäkustannuksia. Suurin osa yhtiöistä hyödyntääkin satamien tarjoamia palveluita poikkeuksetta. Esimerkiksi Helsingin Satamassa jätevesijärjestelmä on kiinteä osa jokaista laituripaikkaa ja järjestelmän käyttäminen kuuluu rutiiniin. Helsingin Satama arvioi tiedotteessaan 14.8.2015 jätevesien pumppaamisen Itämereen olevan vähäistä.

Matkustajalauttayhtiöt ovat sitoutuneita Itämeren suojeluun

Kaikki Suomessa liikennöivät matkustajalauttayhtiöt ovat vuonna 2007 sitoutuneet jättämään jätevetensä asianmukaiseen jätehuoltoon vierailusatamissa. St. Peter Line aloitti toimintansa vuonna 2010 ja on toiminut alusta asti sitoumuksen mukaisesti.

-          Itämeren hyvinvointi on elinehto risteily-yhtiöille. Etsimme jatkuvasti keinoja, joilla tehdä toiminnastamme ympäristöystävällisempää. Laivamatkustaminen lähikohteisiin on sinänsä matkailumuotona vähän ympäristöä kuormittava vaihtoehto. Laivojamme kunnostetaan vuosittain, jolloin niiden toimintakunto pysyy erinomaisena niin matkustajien kuin ympäristönkin kannalta ja käyttöelinkaari pitenee, kertoo Forssell.

St. Peter Line sitoutuu jatkamaan Itämeren hyvinvoinnin eteen tekemäänsä työtä ja ottamaan liiketoiminnassaan vastuuta Itämeren hyvinvoinnista.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Roland Forssell                           Myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna Tiitola
p. + 358 40 044 5159                                          p. +358 40 820 0030
roland.forssell(a)stpeterline.com                         hanna.tiitola(a)stpeterline.com

Liitetiedostot

St. Peter Line Limited on Itämeren risteilyihin erikoistunut laivayhtiö, joka toimii Pietarista käsin. St. Peter Line tunnetaan Suomessa erityisesti viisumivapaista risteilyistä Pietariin. M/S Princess Maria risteilee Helsingin ja Pietarin välillä ja M/S Princess Anastasia Helsingin, Tukholman, Tallinnan ja Pietarin välillä. St. Peter Line on toiminut vuodesta 2010 ja on kuljettanut tähän mennessä yli 2,5 miljoonaa matkustajaa yli 100 maasta. www.stpeterline.fi | www.stpeterline.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs