Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Pohjolan Liikenteelle uusi bussivarikko Pasilaan

Pohjolan Liikenne

Pohjolan Liikenteelle uusi bussivarikko Pasilaan

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 15:37
Julkaisija: Pohjolan Liikenne

Pohjolan Liikenteelle rakennetaan Helsinkiin Pasilaan Veturitielle uusi bussivarikko ja pääkonttori. Uudelta varikolta voidaan hoitaa noin 300 bussin liikenne, ja se voi toimia yli 700 henkilön työpaikkana ja tukikohtana. Varikon peruskivi muurattiin tänään, ja uusiin tiloihin päästään muuttamaan ensi keväänä.

Tulevalle varikolle keskitetään nykyisten Postintaipaleen varikon ja Veturitien kevytvarikon toiminnot. Hankkeen taustalla ovat nykyisten varikkotilojen ahtaus sekä Postintaipaleen alueelle suunnitellut kaavauudistukset.

– Yhtiömme tarvitsee lisää tilaa, koska se on kasvanut vahvasti viime vuosina. Uusi varikko varmistaa Pohjolan Liikenteen toimintamahdollisuudet pääkaupunkiseudulla pitkälle tulevaisuuteen, toimitusjohtaja Heikki Alanko toteaa.

Uusien tilojen koko on noin 5000 kerrosneliötä. Ne sisältävät mm. kaksi autojen sisäpesulinjaa, avarat korjaamotilat sekä nykyaikaiset toimisto- ja sosiaalitilat. Varikolle rakennetaan lisäksi valmiudet sähköbussiliikenteelle sekä kuljettajavaihdoissa käytettäville sähköautoille, joita yhtiöllä on jo kymmenkunta.

Varikon rakennuttaja on Pohjolan Liikenteen omistava VR Group, ja uudet tilat rakennetaan VR Eläkesäätiöltä vuokrattavalle tontille. Pääurakoitsija on Rakennusosakeyhtiö Hartela.

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Heikki Alanko, Oy Pohjolan Liikenne Ab, puh 040 8623 745

Bussiyhtiö Pohjolan Liikenne harjoittaa kauko-, lähi- ja paikallisliikennettä. Yhtiö työllistää yli 900 joukkoliikenteen ammattilaista ja kuljettaa vuodessa noin 35 miljoonaa asiakasta niin kaupunki- ja reittiliikenteessä kuin tilausajoissakin.  Pohjolan Liikenteellä on noin 500 bussia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs