Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Persoonallisia majoituspalveluja kaivataan lisää

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Persoonallisia majoituspalveluja kaivataan lisää

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 09:13
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Vanhat varastot ja hevostallit käyttöön myös Keski-Suomessa?
 
Viisitoista JAMKin restonomiopiskelijaa kävi opintomatkalla Berliinissä. Maailman suurimmilta matkamessuilta saatiin ideoita myös keskisuomalaisen matkailun kehittämiseen.

Ideoita esitellään 27.3. klo 9-14 Tuliaisia Berliinistä -seminaarissa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Piippukatu 2, auditorio.
 
Messuilla opiskelijat perehtyivät mm. majoitus- ja tapahtumapalveluihin, mobiilimarkkinointiin ja hyvinvointimatkailuun.
 
Suomalaiset ketjuhotellit eivät saa messumatkan jälkeen opiskelijoilta kiitosta.

– Hotellien tulisi entistä enemmän tuottaa elämyksiä ja korostaa paikallisuutta vaikkapa ruokalistassaan tai sisustuksessaan. Ei ole hyväksi, että saman ketjun hotellit eivät lainkaan poikkea toisistaan. Oli mielenkiintoista havaita, miten erilaisiin paikkoihin majoitustiloja oli joissain maissa rakennettu: vanhoihin taloihin, kirkkoihin ja varastoihin - ja näissä vielä kaikki huoneet erilaisia!, restonomiopiskelija Suvi Nieminen ihastelee.
 
Hostelleja on totuttu pitämään nuorten reppumatkaajien majoituspaikkoina, mutta asiakaskunta on muuttumassa.  Uutena segmenttinä on noussut "flashpacker", keski-ikäinen työssäkäyvä ja maksukykyinen asiakas, joka hakee matkaltaan sosiaalista elämystä, kosketusta paikalliseen elämään sekä muihin matkalaisiin.

– Tähän asiakasryhmään ketjuhotellin kliinisyys ja samankaltaisuus ei pure, tietää opiskelija Pia Marttinen.
 
– Italiassa tarjottiin Rent-a-cave -majoitusta. Kenties suomalainen hevostalli voisi olla mieleenpainuva majoituskokemus aitoine tuoksuineen.

Opiskelija Eetu Lehtonen perehtyi matkailun mobiilipalveluihin:
 
– Matkatoimistopalvelut ovat saatavilla kännykästäsi ja matkailuun liittyvät sovellukset lisääntyvät. Voit selvittää etukäteen hinnat ja aikataulut ja tehdä varaukset. Jos lentosi viivästyy, sovellus tarjoaa sinulle päivitetyn tiedon siitä, mihin jatkojunaan tai paikallisbussiin ehdit. Hotellihuoneen lisäksi kännykälläsi voit varata myös pöydän ravintolasta sekä tilata ruokalistalta ruuan valmiiksi haluamaasi kellonaikaan.

Matkustajat arvostavat yhä enemmän sosiaalisen median palveluita ja käyttäjien suosituksia.

– Joissain maissa sosiaalisen median kautta saatua tietoa pidetään luotettavampana kuin virallista tietoa, Lehtonen havaitsi.

– Tulevaisuudessa matkapuhelin korvannee myös Visa-kortin, hän visioi.
 
Tuliaisia Berliinin matkamessuilta -tapahtuman järjestävät JAMKin restonomiopiskelijat. Haku restonomikoulutukseen on käynnissä 3.4.2013 saakka. Restonomikoulutukseen otetaan 80 nuoriso- ja 30 aikuisopiskelijaa.
 
Katso ohjelma

Lisätietoja:
Minna-Maria Hiekkataipale, koulutuspäällikkö, 0400 698 174, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut –yksikkö, matkailu ja palvelut

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs