Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Nyt etsitään Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritystä!

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Nyt etsitään Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritystä!

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2014 klo 15:00
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ruokamatkailu on nousussa maailmalla. Myös Etelä-Savossa on paljon ruokamatkailupalveluja tarjoavia yrityksiä. Maakunnan ruokamatkailupalveluja nostetaan esille julkistamalla Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys -kilpailu.

Kilpailun tavoitteena on tuoda Etelä-Savo esille ruokamatkailun maakuntana ja löytää alueeltamme hyviä tuotteistettuja palvelukokonaisuuksia. Kilpailun järjestää Mikkelin ammattikorkeakoulun Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön.

- Pelkästään ruokapalvelu ei ole vielä ruokamatkailua. Ruokamatkailussa tärkeässä asemassa ovat ruoan ja juoman lisäksi ruokailuun liittyvät elämykset. Ruokamatkailua ovat esimerkiksi tarinallinen ruokailu ja osallistuminen aterian raaka-aineiden hakuretkelle tai ruoan valmistukseen. Ruokamatkailun kehittäminen lähtee kunkin alueen omaleimaisuudesta ja aitoudesta, hankkeen projektipäällikkö Taina Harmoinen toteaa.

Ilmoita ruokamatkailuyritys mukaan kisaan

Ehdotuksia palkittavaksi ruokamatkailuyritykseksi voivat tehdä niin asiakkaat, naapurit, tavarantoimittajat kuin yrittäjät itsekin. Ehdotuksen yhteydessä tulee perustella miksi juuri kyseinen yritys ansaitsisi Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys -palkinnon. Yhteystietonsa jättäneiden ilmoittajien kesken arvotaan ruokaan ja puutarhaan liittyviä kirjoja.

Kilpailuaikaa on 29.8.2014 saakka. Kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.mamk.fi/ruokamatkailu.

Voittajan valitsee Etelä-Savon matkailun ja ruokapalvelujen kehittämisorganisaatioista koottu valintaraati. Valinnassa raati kiinnittää huomiota ruokaan liittyvän alueellisen omaleimaisuuden esiintuomiseen, maaseudun elinvoimaisuuden kasvattamiseen ja Etelä-Savon ruokamatkailun houkuttelevuuden ja tunnettuuden lisäämiseen. Lisäksi toivotaan kyseessä olevan tuotteistettu elämyksellinen kokonaisuus ja että toiminnasta viestittyy yrittäjän intohimo tehtävään työhön ja sen kehittämiseen.

Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys julkistetaan osana Mikkeli Art & Design -viikkoa syyskuussa.

Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön toteutetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja Etelä-Savon Ely-keskuksen rahoituksella.

Lisätietoja: projektipäällikkö Taina Harmoinen, Mikkelin ammattikorkeakoulu, 040 662 5560, taina.harmoinen@mamk.fi

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs