Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Matkusta turvallisesti ja kestävästi: vinkkejä ulkoministeriön Matkamessu-osastolta 6m61

Ulkoasiainministeriö

Matkusta turvallisesti ja kestävästi: vinkkejä ulkoministeriön Matkamessu-osastolta 6m61

Julkaistu: 20.01.2011 klo 10:15
Julkaisija: Ulkoasiainministeriö

Ulkoministeriö korostaa matkustusturvallisuutta, kertoo kestävästä matkailusta ja matkustamisesta EU-alueella. Myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä pohjoismaisen yhteistyön ministeri Jan Vapaavuori vierailevat messuilla. He esiintyvät päälavalla perjantai-iltapäivänä.

Ulkoministeriö korostaa matkustusturvallisuutta, kertoo kestävästä matkailusta ja matkustamisesta EU-alueella. Myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä pohjoismaisen yhteistyön ministeri Jan Vapaavuori vierailevat messuilla. He esiintyvät päälavalla perjantai-iltapäivänä.

Ulkoministeriö on poikkeuksellinen näytteilleasettaja Matka 2011 -messuilla: se haluaa vähentää asiakaskuntaansa. Riski joutua konsuliasiakkaaksi pienenee, kun lukee matkustustiedotteen, hoitaa matkustusilmoituksen ja ottaa matkavakuutuksen.

Matkustustiedotteet kertovat eri maiden matkustusturvallisuustilanteesta. Ne ovat luettavissa ministeriön verkkosivuilta ja mobiilipalvelusta sekä saatavilla lyhyinä tekstiviesteinä, jotka voi tilata numeroista 16 358 tai +358 400 358 300. Matkustamiseen liittyvää tietoa varsinkin kriisitilanteissa löytyy myös facebook-sivuilta, joita useat edustustot ovat avanneet.

Matkustusilmoitus kannattaa tehdä ennen matkaa. Erityisen tärkeää tämä on omatoimimatkailijoille, sillä hätätilanteessa edustuston on mahdollista tavoittaa ne matkailijat, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen. Matkustusilmoituksen voi tehdä ministeriöön tai edustustoon. Ohjeet löytyvät ministeriön verkkosivuilta.

Ulkoministeriön tarjoamat matkustusturvallisuuspalvelut on tarkoitettu matkailijoiden matkapäätöksen avuksi, mutta viime kädessä jokainen matkaan lähtijä on itse vastuussa matkastaan. Harkintaan voi käyttää apuna maatiedostoja, joissa kerrotaan tarkemmin 88 maan olosuhteista.

Tarvittaessa edustustot antavat konsuliapua Suomen kansalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville ulkomaalaisille. Konsuliapu tarkoittaa neuvontaa ja käytännön asioiden hoidossa avustamista. Matkailijalle syntyviä ylimääräisiä kustannuksia edustusto ei sen sijaan voi korvata. Kattavan matkavakuutuksen ottaminen onkin sen vuoksi kaikille matkustajille ehdottoman tärkeää. Kannattaa lukea tarkoin, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei. Myös muiden Pohjoismaiden ja EU-maiden edustustot auttavat suomalaisia silloin, kun Suomella ei ole edustustoa kyseisessä maassa.

Matkustustiedotteiden seuraamisesta, matkustusilmoitusten tekemisestä ja matkavakuutuksen ottamisesta muistutetaan nyt myös ulkoministeriön omalla kanavalla YouTubessa.

Mitä on kestävä matkailu?

Matkustusturvallisuuden lisäksi ulkoministeriön osastolla kerrotaan kestävästä matkailusta ja matkailusta Euroopassa.

Kestävän matkailun tavoitteena on minimoida haitat ja maksimoida myönteiset seuraukset. Matkailu tuo monelle kehitysmaalle rahaa ja töitä, mutta voi samalla tuhota maiden luontoa ja lisätä maan sisäistä epätasa-arvoa. Siksi on tärkeää miettiä, mihin ja miten matkustaa. Suomi tukee kestävän matkailun kehittämistä useissa maissa kehitysyhteistyövaroin. Esimerkiksi Namibiassa on autettu paikallisia matkailuyrittäjiä markkinoimaan tuotteitaan. Ulkoministeriön tuella Suomen latu kunnostaa Nepalissa Katmandun laakson kulttuurireittiä.

Ulkoministeriön messuosastolla on myös tietoa Euroopan unionista ja matkustamisesta EU-alueella.

6m61:llä tavataan – ja ministerit lavalla

Tervetuloa tutustumaan Helsingin Messukeskukseen 21.-23. tammikuuta ulkoministeriön osastolle 6m61. Myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä pohjoismaisen yhteistyön ministeri Jan Vapaavuori vierailevat messuilla. He esiintyvät päälavalla perjantai-iltapäivänä 21. tammikuuta, Vapaavuori kello17.00 ja Väyrynen kello 17.15.

Lisätietoja: konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen, puh. 040 578 8185, ja viestintäyksikön päällikkö Jari Sinkari, puh. 040 520 3925

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs